15 Ekim 2021 10:11

Kayyum protestosuna katıldığı için yargılanan avukatların davası 11 Şubat'a ertelendi

22 Ağustos 2019'da kayyum protestosuna katıldığı için yargılanan avukatların davası 11 Şubat'a ertelendi. Avukatlar, hakimin tarafsız olmadığını söyleyerek, reddi hakim talebinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’de 22 Ağustos 2019 günü, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atama kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan 25 avukat ve 1 gazeteci hakkında “Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kimlik tespitiyle başlanan duruşmada ilk olarak yargılanan avukatların ifadesine geçildi. Halkın iradesine karşı yapılan kayyum atamalarının hukuksuz olduğunu ifade eden avukatlar, “Yaptığımız eylem suç teşkil etmiyordu. Anayasal hakkımızı kullandık. Asıl suç işleyenler valilik, başsavcı ve polistir” dedi. Avukatlar, herhangi bir suç unsuru olmadı için beraatlerini talep etti.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Daha sonra avukatların savunmasına geçildi. Avukat Türkan Aslan Ağaç, iddianamenin iadesinden dolayı hakimin tarafsız ve bağımsızlığına inanmadıklarını belirterek, reddi hakim talebinde bulundu.

Avukat Serdar Gültesin ise, “İddianame iadesinde verilen görüşün hukuki olmadığını düşünüyoruz. Bu iddianameye ilişkin yargılanan bazı kişilerin 2911’e ilişkin dosyalarının olduğu, bir örgüt tarafından yönlendirildiğine dair hiçbir şey yokken burada yargılamayı örgüt meselesine çekilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz. Bu yüzden yargılamanın geri kalanında sağlıklı, tarafsız ve adil olacağına inancımız kalmadığından reddi hakim talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 11 Şubat 2022 tarihine erteledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam