15 Ekim 2021 09:05

Aliağa İZSU ve yerel hizmetler işçileri: Vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi durdurmak için mücadeleye

"Ücrette adalet vergide adalet" talebiyle Aliağa İZSU ve yerel hizmetlerde çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler işyerlerinde basın açıklaması yaptı.

Aliağa İZSU ve yerel hizmetlerde çalışan işçiler | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Aliağa İZSU ve yerel hizmetlerde çalışan işçiler "Ücrette adalet vergide adalet" talebiyle açıklama yaptı.

“Geçinmek istiyoruz. Vergide adalet, gelirde adalet” pankartı açan işçiler, “vergide adalet istiyoruz” sloganları attı. Yapılan açıklamayı işçiler adına Vedat Gül okudu. Gül, “İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçiler, emekçiler yoksullaşıyor. TÜİK, Türkiye ekonomisinin geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 21,7 büyüdüğünü açıkladı. Büyüyen AKP iktidarının yandaş ve enbesil şirketlerinin yanı sıra diğer sermaye patronlarının kasalarıdır. Şirketlerin kararlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleştirirken yüzde 21,7 büyüyen ekonomiden çalışanların aldığı pay yüzde 4,1 azaldı” dedi.

“ÇALIŞANLARDAN ARTAN ORANLI VERGİ KESİNTİSİ, SERMAYEYE VERGİ AFFI”

Gül, temel tüketim maddelerinden alınan dolaysız vergiler bir yana artan oranla vergi kesintisi uygulamasının çalışanlardan yılın ilk ayından başlayarak yüzde 15-20-27-35 gibi artan oranda vergi kesildiğini söyledi.

Gül, “Ücretler 3.aydan başlayarak yılsonuna doğru eriyor. Sermayeye iki yılda bir yapılan vergi afları yetmediği gibi teşvik adı altında fondan bütçeden kaynak aktarılıyor. Diğer sınıf kardeşlerimiz gibi İZENERJİ emekçileri de başta temel tüketim maddelerine gelen zamlar olmak üzere yılın belirli aylarında başlayarak artan oranlı vergiler, canımızı ve cebimizi yakıyor. Toplu sözleşme ile bin bir türlü mücadeleyle aldığımız zamları vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar” diye konuştu.

“İNSANCA YAŞAYACAK BİR DÜZEN İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM”

“Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz” diyen Gül, başta elektrik, doğal gaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Gül, şunları kaydetti:

“İşçilerden, emekçilerden değil sürekli kasaları şişen yandaş şirketler ve diğer sermaye patronlarından vergi alınsın. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara. Zamlar, enflasyon vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi durdurmak ve insanca yaşayacak bir düzen için mücadeleye.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam