15 Ekim 2021 08:07
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2021 20:58

Afganistan'da Şiilere ait camiye bombalı saldırı: En az 47 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'ın Kandahar kentinde Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 47 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Fotoğraf: Murteza Khaliqi/AA

Paylaş

Afganistan'ın Kandahar kentinde Şii topluluğuna ait camiye düzenlenen bombalı saldırıda en az 47 kişi hayatını kaybetti.

AA'nın aktardığına göre vilayet merkezinde bulunan, Şiilere ait en büyük camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

Taliban, saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter'dan yaptığı paylaşımda faillerin bir an önce bulunması için güvenlik güçlerine talimat verildiğini belirtti.

Yerel yetkililer, saldırıda 47 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Afganistan'ın Kandahar kentinde Şii topluluğa ait bir camiye bombalı saldırı düzenlendi

Afganistan'ın kuzeyinde Sayed Abad bölgesinde Kunduz vilayetinde bulunan Şiilere ait bir camiye 8 Ekim'de IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda en az 46 kişi yaşamını yitirmiş, 143 kişi yaralanmıştı.

Şii camisini hedef alan saldırı, yabancı güçlerin Afganistan'dan ayrılmasının ardından ülkede yaşanan en ölümcül terör eylemi oldu.

ABD'nin 31 Ağustos'ta son güçlerini çekerek ülkeden ayrılmasının ardından Afganistan'daki patlamalar başkent Kabil'in doğusundaki Nangerhar vilayetinin merkezi Celalabad'da yoğunlaşmıştı. Söz konusu saldırıların çoğu Taliban güçlerini hedef alıyordu. Ancak 8 Ekim'de gerçekleşen saldırı, doğrudan sivilleri hedef alan en şiddetli saldırı oldu. 31 Ağustos sonrası meydana gelen saldırılar ve geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu IŞİD üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 15 öğrenciyi istismara maruz bırakan öğretmenin görev yeri değiştirildi

SONRAKİ HABER

Stagflasyon kapıda: Hem işsizlik hem enflasyon artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...