14 Ekim 2021 21:32

dilop’un ekim-kasım sayısı çıktı

Türkçe/Kürtçe yayın yapan kültür-sanat dergisi dilop’un bu sayısının kapağında ve dosya sayfalarında, yazarlık serüveninin 50’nci yılı vesilesiyle Mehmet Bayrak yer alıyor.

dilop'un ekim-kasım sayısı kapağı

Paylaş

Türkçe/Kürtçe iki dilde yayın yapan kültür-sanat dergisi dilop’un ekim-kasım sayısının kapağında ve dosya sayfalarında, yazarlık serüveninin 50’nci yılı vesilesiyle Mehmet Bayrak yer alıyor. Özellikle Kürt, Alevi-Kızılbaş gerçekliğine dair külliyatıyla tarihsel bir ‘bellek’ oluşturmayı başarmış Bayrak hakkında Aydın Çubukçu, Faik Bulut, Erdoğan Aydın, Selim Temo ve Nevzat Onaran’ın yazıları bulunuyor.

Dikkat çekici röportajların yer aldığı dergide Faik Bulut, Kürt sorunu ve yeni çözüm söylentilerinin mealini anlatıyor. Prof. Hamit Bozarslan da Dersim 37-38 kırımını anlamak için metodolojik bir tartışma yapıyor. Derginin sürekli yazarlarından Recep Maraşlı, bu sayıda İsmail Beşikçi’nin bazı yaklaşımlarını eleştirdiği yazısında, diller arası ilişkide dikkat çekici ayrıntılara da işaret ediyor.

Rohat Alakom’un Sovyet Kürtlerinden kadın dengbêj Kubara Xudo’yu anlattığı dilop’ta, Yüksel Genç de mültecilik gerçeğini Bölge illeri bağlamında irdeliyor, önemli saptamalar yapıyor. Her sayıda olduğu gibi şiir, makale, öykü ve resim okumalarının da bulunabileceği dergide; Yaqûb Kurmanc, Ferid Demirel, Fewzî Bîlge, Mesut Alp, Ayhan Erkmen, Diljen Felat, Zelal Sarı, Ozan Serhedî son sayıya katkıda bulunan diğer isimler arasında...

dilop, belirli kitabevlerinin yanı sıra ginkokitap.com, emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden de temin edilebiliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’nin en geniş katılımlı Kovid-19 çalışmasına göre 3’üncü doz gerekli

SONRAKİ HABER

Cahit Sıtkı Tarancı, Diyarbakır’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...