12 Ekim 2021 06:26

YTÜ’de güvenlik, öğrencilerin ellerinden Evrensel'in Genç Hayat ekini topladı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde keyfi yasak: Özel güvenlik, okul girişinde öğrencilerin ellerinden Evrensel'in gençlik eki Genç Hayat dergisini topladı, okula girmesine izin vermedi.

Genç Hayat kapağı

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi güvenliği okul girişinde öğrencilerin ellerinden Evrensel'in iki haftada bir çıkan gençlik eki Genç Hayat'ı topladı. Öğrencilere “dergiyi bırakmazsanız okula giremezsiniz” şeklinde söylemlerde bulundu. Keyfi bir şekilde Genç Hayat’ı okul içerisine sokulmasını yasaklayan güvenlik karşısında öğrenciler uygulamanın hukuksuz olduğunu ve  Evrensel'in yasaklanamayacağını dile getirdi. Bir öğrencinin çantasının ucundan gazete gözüktüğü iddiasıyla güvenlik görevlisi öğrencinin kimliğini aldı ve uzunca bir süre vermemekte ısrar etti. Güvenlik görevlileri bu kararın okul yönetimi tarafından alındığını ve gazetelerle birlikte öğrencileri içeri alamayacağını dile getirdi. 

Öğrencilerin müdahalesi ve ısrarı üzerine “okul yönetiminin böyle bir kararı var, talimat aldık” diyen güvenlik görevlileri “böyle bir karar yok, arkadaşlar yanlış yapmışlar” demek zorunda kaldı. Öğrencilerin ellerinden topladıkları Genç Hayatları da ancak okul çıkışı verebileceklerini dile getirdiler. 

YTÜ öğrencisi Genç Hayat okuru Berin düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Okul görevlilerinin bu tavrı özgürlük kısıtlayıcı ve baskılayıcı bir uygulama. Bizleri sindirmeye çalışıyorlar. Bu ülkede ifade özgürlüğü var ve ben kendi düşüncelerimi ifade ettiğini düşündüğüm bir gazeteyi neden okuyamayayım? Okul içerisinde diğer gazeteler okunabiliyorken Evrensel’e yönelik bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Genç Hayat’a zaten öğrenciler yazıyor ve öğrencilerin kendilerini ifade ettikleri bu alanın kısıtlanmaya çalışılması doğru değil. Genç Hayat’ı okumaya ve Genç Hayat’a yazmaya devam edeceğiz.”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Sayıştay'ın tespitleri yetmez; sorumlular yargılanmalı, zarar tahsil edilmelidir  

SONRAKİ HABER

Şenyaşar ailesi: Hakikatler bir gün mutlaka ortaya çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...