11 Ekim 2021 17:16

Tamer Karadağlı’ya kimin sahip çıktığı belli oldu: Devlet Bahçeli

Nihal Yalçın'a ödülünü konuşması bitmeden vermeye çalışıp tepkiler sonrası "Pervin Buldan ona sahip çıkıyor. Ben terörist örgütün karşısındayım" diyen Tamer Karadağlı’ya Devlet Bahçeli sahip çıktı.

Nihal Yalçın ve Tamer Karadağlı (arkada) | Fotoğraf: Orhan Çiçek/AA

Paylaş

58. Altın Portakal Film Festivali'nde "Zuhal" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Nihal Yalçın'a konuşmasını bitirmesini beklemeden ödül veren ve tepkiler sonrası "Pervin Buldan ona sahip çıkıyor. Ben terörist örgütün karşısındayım" diyen Tamer Karadağlı’ya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sahip çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Devlet Bahçeli'nin Tamer Karadağlı'yı arayarak tebrik ettiğini duyurdu.

Özdemir, açıklamasında "Sayın Genel Başkanımız, sinema ve tiyatro oyuncusu Sn. Tamer Karadağlı’yı telefonla arayarak kendisine yönelik terör örgütü odakları ve siyasi uzantılarının tutumları karşısında yanlarında olduklarını belirtmiş ve Sn. Karadağlı’yı tebrik etmişlerdir. Görüşmede Sayın Genel Başkanımız, Sayın Karadağlı’nın, Türk Milleti’nin iftihar ettiği bir sanatçı olduğunu ifade etmişlerdir. Sayın Genel Başkanımız, sanat camiasında yer alarak, ülke ve millet hassasiyetinin, toplumsal huzurumuzun, milli birlik ve beraberliğimizin korunması karşısında duranlara Sn. Karadağlı’nın gösterdiği sorumlu, sağduyulu ve cesur davranışında yalnız olmadıklarını söylemişlerdir" ifadelerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

Törende Nihal Yalçın ödül konuşmasını yaparken hemen arkasında duran ve hareketleriyle konuşmadan rahatsız olduğunu belli eden Tamer Karadağlı, Yalçın'ın konuşması bitmeden yanına gelerek ödülü eline tutuşturmuştu.

Nihal Yalçın'ın "Bana sus mu diyorsunuz" diyerek tepki göstermesi üzerine Karadağlı, "Hayır ödülünüzle birlikte konuşun" demişti.  Yalçın, ödül konuşmasını "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyelim, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sözleriyle noktalamıştı.

Yalçın'ın sözleri alkış alırken Karadağlı'nın tavrı sosyal medyada tepki çekmişti.

Tepkiler sonrası TV8 ekranında yayımlanan "2. Sayfa" programına telefonla bağlanan Karadağlı, yaşananları "PKK" ve "törör" ile ilişkilendirmeye çalışmıştı. Karadağlı şu sözleri sarf etmişti:

"Pervin buldan ona (Nihal Yalçın) sahip çıkıyor, Canan Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Burada bir linç girişimi var, e benim duruşum da belli olan bir duruş. Ben Türk ordusuna, Türk askerine silah doğrultan, ateş eden, polisini öğretmenini öldüren terörist örgütün tümüyle karşısındayım… Ben PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım, siz PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Abdullah Öcalan'ın bebek katili olduğunu söyleyebiliyor musunuz, lanetliyor musunuz? Benim de dün öğrendiğim şey 'Burası zaten politik bir festival, biz bu konuşmaları yapmak için geliyoruz', nasıl yani? Bana söylenen şey bu festivalin sanatla falan alakası olmadığı, tümüyle politik olduğu…"

Oyuncu Ceren Moray ise Karadağlı'nın açıklamaları üzerine "Sanatsal hiçbir başarısı olmamasının yanı sıra, 'Merhaba' dediği anda; hıyarlığını ve vasatlığını sahiplenmek yerine, onu örtmek için en primitif reflekslerle 'Ama o terörörö' milliyetçiliği kasıp, magazin magazin dolaşarak bir kadının başını belaya soktuğundan emin olana kadar rahatlamayacak insanlar olduğunu anladığımız tiplere, ülkedeki en önemli sinema ödül törenlerinden birinde ödül verdirmek, bu tipleri itinayla var etmeye çalışmak da sadece bu toprakların işi. Her şey muazzam bir şekilde bu kadar mı yanlış olur, bu kadar olur" paylaşımında bulunmuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de cinsel saldırı suçundan gözaltına alınan 2 zabıta sebest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Urfa'da öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 1 öğrenci yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...