07 Ekim 2021 12:12

Gazeteci Ali Sönmez Kayar’ın davasında "eksik husus" ertelemesi

ETHA muhabiri Ali Sönmez Kayar'ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin "örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı dava duruşması “eksik hususlar” gerekçesiyle ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Ali Sönmez Kayar’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sadece tutuksuz yargılan Sıtkı Güngör hazır bulundu. Güngör hakkında aleyhte beyanlarda bulunan ve daha önce Suriye’de Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) içinde faaliyet yürüten Üzüm Üzak ise, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Uşak’tan duruşmaya katıldı.

TANIK: TANIMIYORUM

Duruşmada ilk olarak söz verilen Üzak, Güngör’ü tanımadığını ve herhangi bir eylemine şahit olmadığını belirtti. Üzak, mahkeme başkanının “Güngör’e ait bir kod isim var mı, biliyor musun?​” şeklindeki sorusunu, “bilmiyorum” şeklinde yanıtladı. Ardından söz verilen Sıtkı Güngör, Üzak’a kendisini tanıyıp tanımadığını sordu. Üzak, Güngör’ü tanımadığını söyledi. Üzak’ın kendisini tanımamasına rağmen hakkında ciddi beyanlarda bulunduğuna dikkati çeken Güngör, beyanların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Üzak’ın duyumlar üzerinden tanıklık yaptığını ifade eden Güngör, “Bu iddialar da tamamen soyut. Kendisi silahlı bir örgüt içinde yer almış, daha sonra ise Türkiye’ye gelerek etkin pişmanlık yasasından faydalanmış. Ceza almamak için yalan beyanlarda bulunuyor. Zaten birçok sorunuza çelişkili yanıtlar verdi. İddiaların düşürülmesini ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

"ETKİN PİŞMANLIK" BEYANLARI

Gazeteci Ali Sönmez Kayar ve Sıtkı Güngör’ün avukatı Önder Alçiçek ise, “etkin pişmanlık”tan yararlanan kişilerin beyanlarına güvenilemeyeceğine vurgu yaptı. Üzak’ın ceza almamak için yalan beyanlarda bulunduğunu ifade söyleyen Av. Alçiçek, “Müvekkilime dair iddiaların tarihi ve zamanı yok. Ayrıca müvekkilimi görmemiş, tanımıyor. Üzak, etkin pişmanlıktan yararlandığı sırada kolluk tarafından ‘isim ver kurtul’ şeklinde zorlanmış” diye kaydetti. Bu sırada mahkeme başkanının, Alçiçek’e, “Kolluk hakkında bir tespitiniz varsa gider suç duyurusunda bulunursunuz” şeklindeki yanıt vermesi dikkat çekti.  

DURUŞMA ERTELENDİ

İddia makamı, eksik hususların giderilmesini, adli kontrol talebinin de reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı 10 Şubat 2022’ye erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yasemin Uzunçelebi, evine giren Mehmet Yıldız'ın saldırısı sonucu gözünü kaybetti

SONRAKİ HABER

Sendikalaşan işçileri işten atan Mitsuba patronu işçiler hakkında tutanak tutturuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...