19 Nisan 2011 10:09

İzmir'de sağlıkçıların grevine yüzde yüz katılım

İzmir’de sağlık emekçilerinin gerçekleştirdiği greve yüzde 100’e yakın bir katılım sağlandı.Tepecik, Yeşilyurt, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanelerinde greve çıkan sağlık emekçileri, kendi hastanelerinde yaptıkları basın açıklamalarının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda birleşt

İzmir'de sağlıkçıların grevine yüzde yüz katılım
Paylaş

Tepecik, Yeşilyurt, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanelerinde greve çıkan sağlık emekçileri, kendi hastanelerinde yaptıkları basın açıklamalarının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda birleşti.

İzmir Tepecik Araştırma ve Uygulama Hastanesi duvarına sabah saatlerinde grev pankartı asıldı. Hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri yaptıkları açıklamada, AKP Hükümetinin uygulamaya çalıştığı sağlıkta dönüşüm programının hem sağlık çalışanlarını hem de halkı mağdur ettiğini dile getirdiler. Sağlıkçılar, 30 saatten fazla nöbet tuttuklarında 30. saatte bile aynı performansın kendilerinden beklendiğini dile getirdi.

BÖYLE BİR EYLEM GÖRMEDİM!

Açıklama sırasında sık sık “Sağlık haktır satılamaz”, “Uykusuz hekim ölüm demektir” sloganları atıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de Hastane Ana Poliklinik önünde toplanan sağlık emekçileri burada yaptıkları basın açıklamasında AKP Hükümetinin çıkardığı performansa dayalı çalışma sistemine karşı olduklarını belirttiler.
Ege Üniversitesi Hastanesinde Başhekimlik tarafından asistanların hastaneden çıkmasına izin vermemesi üzerine, tüm sağlık emekçileri yaptıkları yürüyüşle asistanları alıp hep birlikte dışarı çıktılar.

Yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyeleri sabah tek ders yaparak öğrencileriyle birlikte eyleme katıldılar. Ümmü isimli bir hemşire, “14 yıldır burada çalışıyorum. Böyle bir eylem görmedim” diyerek duygularını ifade etti.

MÜCADELE EDECEĞİZ

İş bırakan sağlık emekçileri, otobüslerle Cumhuriyet Meydanına hareket etti. SES İzmir Şubesi üyeleri sendikalarının önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na buradan geldiler. İzmir Tabip Odası üyesi doktorlarla birleşen sağlık SES üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdüler. Yoğun yağmur altında yürüyen sağlık emekçilerine KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra sağlık meslek lisesi öğrencileri de pankartlarıyla alandaydı. Sağlık İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, “Emeğimizi değersizleştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. İşimizi yaparken can güvenliği istiyoruz. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı kaldırılana kadar mücadele edeceğiz” dedi. SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da iş ve can güvenliği istediklerini, nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)


HASTA YAKINLARI DA DESTEK VERDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde de greve çıkan sağlık emekçileri hastane içinde poliklinikler girişinde toplandı. Burada, İzmir Tabip Odası, öğretim üyeleri, SES, asistanlar ve öğrenciler adına birer konuşma yapıldı. Hasta yakınları da sağlık emekçilerinin ne kadar özveri ile çalıştıklarını gördüklerini ve taleplerini desteklediklerini dile getirerek eyleme katıldılar.

Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde grevden haberi olmayan çevre ilçelerdeki vatandaşların dışında hastaneye gelen olmadı. Sabah 08.00’de kurulan grev çadırı pankartlarla donatıldı. Bütün sağlık çalışanları aşağıya inerken burada yoklama yapıldı. Aşağıya inmeyenler için ekip gönderilerek aşağıya inmeleri sağlandı. Sabah altıdan itibaren hastalara bildiri dağıtıldı. Grev canlı müzik ve halaylarla sürdü.

Aliağa Devlet Hastanesinde yüzde yüz katılımla grev yapıldı. Aciller dışında hasta bakılmadı. Aliağa Demokrasi Platformunu oluşturan Petrol-İş, Eğitim Sen, Eğitim-İş, Genel-İş, Emekli-Sen Temsilcileri hastaneye giderek greve çıkan sağlık emekçilerine destek ziyaretinde bulundu. Emek Partisi İzmir İl Örgütü de tüm hastanelerde bildiri dağıtarak greve destek çağrısında bulundu.

Menemen Devlet Hastanesinde de yüzde yüz katılımla greve çıkan sağlık emekçileri hastane bahçesinde toplandı. Basın açıklamasını SES İşyeri Temsilcisi Fatma Gürler okudu. Eğitim Sen Temsilciliğinin de katıldığı eylemde TTB Temsilcisi Dr. Hüseyin Güven taleplerini sıraladı.

ÖNCEKİ HABER

‘Bu mahkeme meşru değil, bizi yargılayamaz’

SONRAKİ HABER

Adana'da g(ö)rev başarılı geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...