Meral Akşener, grup toplantısında kürsüye kebapçı çıkardı: Bizden terörist olmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında kürsüye davet ettiği kebapçı esnafı, Bahçeli'ye cevaben "Bizden terörist olmaz" dedi.

06 Ekim 2021 07:38
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında sarf ettiği "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerine karşılık grup toplantısında kürsüye bir kebapçı esnafını davet etti. Kürsüye gelen esnaf, "Bizden külhanbeyi olmaz, bizden terörist olmaz, bölücü olmayalım" dedi.

Meral Akşener, İYİ Parti grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, Sayıştay raporlarınyla ortaya çıkan usulsüzlüklere ve yolsuzluklara vurgu yaptı. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "İsraf ve yolsuzluk bataklığına batmış bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin" diyerek eleştirdi.

BAHÇELİ'NİN "TERÖRİST KEBAPÇI" SÖZLERİNE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında sarf ettiği "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerini hatırlatan Meral Akşener, "Her hafta yeni bir toplumsal kesim terörist ilan ediliyor. Yakın zamanda marketler bu kategoriye alındı, barınamayan öğrenciler terörist ilan edildi, dün itibariyle de kebapçılar terörist oldu. Bu vesileyle bu hafta bir kebapçı kardeşimizi kürsüye davet ediyoruz" ifadelerini kullanarak İbrahim Çetinkaya adlı esnafa söz verdi.

Kürsüde bir konuşma yapan kebapçı esnafı İbrahim Çetinkaya, kendilerinin de söz hakkı olduğunu ifade ederek "Pandemi süreci içerisinde çok zorluklar çektik ve hepsine saygı duyduk. Bizler kebap, pide, çorba satan insanlarız. Bizden külhanbeyi de olmaz, bizden terörist de olmaz. Biz soframıza Hz. Halil İbrahim bereketiyle misafirsiz oturmayan neslin temsilcileriyiz. Buyursunlar soframızda kebap yesinler, bölüşelim ama bölücü olmayalım. Etnik köken, dil, din, ırk gözetmedik. Bu ülkeye vergisini hakkıyla ödeyen vatandaşlar olarak zorluklardan en çok biz etkilendik. Terörist ve bölücü yakıştırmasını biz hiçbir zaman kabul etmiyoruz" dedi.

"SAYIŞTAY RAPORLARIYLA GÖRÜLDÜ Kİ YOLSUZLUK VE İSRAF HIZ KESMEMİŞ"

Akşener'in konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"İktidar için artık yolun sonu gözüküyor, mızrak çuvala sığmıyor. 3Y’yi yok etme vaadiyle iktidara gelen Erdoğan’ın yoksulluğu yöneten, yasakları normalleştiren, yolsuzluğun da üstünü örten yönetim anlayışı artık gün gibi önümüzde duruyor.

Sayıştay raporlarında da görüldüğü gibi yolsuzluk ve israf hız kesmemiş. Saray'da sefa sürenler eğlenmeye devam etmiş. Ankara’da kullanılmak üzere tahsis edilen araçlar yıl içinde Çeşme, Mersin, Abant, Altınoluk gibi yerlerden yakıt almışlar. Belli ki bu arkadaşlar tatil beldelerine gitmekte bir sakınca görmemiş.

"İSRAF VE YOLSUZLUK BATAĞINA BATMIŞ BÜROKRATLARIN İLHAM KAYNAĞI SAYIN ERDOĞAN'DIR"

Bakanlık, şirketin kasasına 37,9 milyon lira fazladan ödeme yapmayı tercih etmiş. Yani beceriksizliğin faturası yine milletimize kesilmiş. 'Bunlar yalan' diye cevap vermişler. Devletin bakanlığı, devletin denetleme kurumuna 'yalancı' diyor.

Sayın Erdoğan, bu atadığın israf ve yolsuzluk bataklığına batmış bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin.

Sayın Erdoğan, israfın dibini böylesine sıyırmasaydın bugün barınma sıkıntısı çeken öğrencilerimiz olmazdı, üretmeyi bırakan çiftçilerimiz olmazdı. Zor günlerde milletin parasını çarçur ediyorsun, yazıklar olsun. Türkiye saray bürokratlarının aç gözlülüğünü doyuracak kadar değil ama her vatandaşını doyuracak kadar kaynağa sahip.

Yeni sistemle birlikte Merkez Bankası başkanlarının görev ve sorumluklarına bir güncelleme eklendi. O da 'sayın Erdoğan’ı memnun etme'. Bu artışların sorumlusu Merkez Bankası başkanı değildir. Erdoğan, eminim ki bu olaydan elini yıkayıp çıkmak için Merkez Bankası başkanını yakın zamanda harcayacak. Kendisine şimdiden iş aramasını tavsiye ediyorum. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Öğrencinin ahvali: Eğitim paralı çalışmak kölelikten beter

SONRAKİ HABER

Mali ve Orta Afrika tezkeresi Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa