19 Nisan 2011 09:39

Tuğluk: Siyaset alanı Kürtlere kapatılmak isteniyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun Van bağımsız adayı Aysel Tuğluk YSK'nın kararını Evrensel'e değerlendirdi.Kararın kabul edilemeyeceğini belirten Tuğluk, “Kürtlerin demokratik siyasal sürecine baktığınız zaman sürekli partileri kapatılmış, siyasetçileri yasaklanmış, tutuklanmış hatta öldürülm&

Tuğluk: Siyaset alanı Kürtlere kapatılmak isteniyor
Paylaş
Yusuf Sezgin

Kararın kabul edilemeyeceğini belirten Tuğluk, “Kürtlerin demokratik siyasal sürecine baktığınız zaman sürekli partileri kapatılmış, siyasetçileri yasaklanmış, tutuklanmış hatta öldürülmüştür. Bu 2011 yılında olmamıza rağmen değişmeyen bir politika olarak karşımızda duruyor” dedi. Tuğluk ayrıca önümüzdeki seçime de mevcut zihniyet tarafından yasaklar konulduğunu belirterek "Kürtler olarak payımıza düşen;öldürülmek, yasaklanmak,işkence görmek dışında başka bir şey değil. Demokratik siyaset alanı bile Kürtlere kapatılmak isteniyor” dedi. Tuğluk, bu tür yaklaşımlar karşısında  sorunun demokratik, barışçıl yöntemlerle, konuşularak, diyalogla çözülebileceğini halka anlatmakta güçlük çektiklerini ifade etti.

Kürt halkıının tahammülünü zorlayan gelişmelerin yaşandığını dile getiren Tuğluk, “Kürtlere ‘size siyaset hakkı tanımıyoruz, siyaset yapacaksanız bile bizim belirlediğimiz çerçeveler içerisinde siyaset yapacaksınız, başkalaşıma uğrayacaksınız, kendi kültürünüzü, kendi değerlerinizi savunarak siyaset yapmanıza izin vermiyoruz, devletin Kürdü olursanız size siyaset yapma hakkı tanırız’ diyorlar” dedi.

Tuğluk, bundan sonra izlenecek tutuma ilişkin seçimlerden çekilmek de dahil olmak üzere çok yönlü radikal seçenekler üzerinde durduklarını fakat emek,demokrasi ve özgürlük bloğu olarak durumu değerlendirip en kısa sürede bir karar vereceklerini belirtti. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da çatışmalar büyüdü, topyekûn direniş çağrısı

SONRAKİ HABER

Ankara'da grev: Baskı ve tehditlere rağmen...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...