19 Nisan 2011 09:25

Taksim'de eylem, Aksaray'da polis saldırısı

YSK tarafından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun adaylarının da yer aldığı 12 bağımsızın veto edilmesini ve Diyarbakır’da görülen ‘KCK davası’nı protesto etmek için Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce kişi YSK’yı ve AKP’yi protesto etti.Taksim'deki eylemden sonra Demokratik Çözüm &C

Taksim'de eylem, Aksaray'da polis saldırısı
Paylaş

Taksim'deki eylemden sonra Demokratik Çözüm Çadırına yürüyen kitleye Aksaray'da polis saldırdı.

Yapılan eyleme, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenlerini oluşturan siyasi partiler, ve blokun milletvekilleri adayları da katıldı. Yapılan konuşmalarda veto kararının siyasi bir operasyon olduğuna dikkat çekildi.

Taksim’de bir araya gelen binlerce kişi, “YSK şaşırma bizi dağa taşırma”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, sloganları sık sık atılırken, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK lehine de sloganlar atıldı.

BDP İl Örgütü adına açıklama yapan İl Başkan Vekili Pınar Tarla, Taksim’de ‘KCK Davası’nı protesto etmek için daha önce duyurusunu yaptıklarını eylemi gerçekleştirmek için toplandıklarını ifade etti. YSK’nın kararını kınayan Parla, AKP’nin tasfiye politikasını sürdürdüğünü belirtti.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yetkililere seslenerek, yapılan yanlıştan dönülmesini istedi. Uras, Kürt sorununun şiddetle çözülmeyeceğinin artık anlaşılması gerektiğini söyledi.

YSK tarafından milletvekilli adaylığı veto edilen BDP İstanbul Milletvekilli ve aynı zamanda Blokun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, AKP hükümetinin ve devletin Kürt sorunu konusundaki politikalarını sert dille eleştirdi. Türkiye’de yaşayan halkların barış ve kardeşlikten yana olduğunu ifade eden Tuncel, AKP’nin ve statükodan yana olan güçlerin bunu istemediğine dikkat çekti. YSK’nın kararının siyasi bir karar olduğuna dikkat çeken Tuncel, tek mücadele alanın parlamento olmadığını belirtti. Mücadelesini her yerde sürdüreceğini anlatan Tuncel, “Yola çıkarken bedelini göze alarak yola çıktık” dedi.

TÜZEL: TASFİYE POLİTİKASI

Emek Partisi (EMEP) Eski Genel Başkanı ve Blokun 3. Bölge Bağımsız Milletvekilli Adayı Abdullah Levent Tüzel, Kürt halkının onurlu bir barış ve eşitlik için verdiği haklı mücadelesini selamladığını söyledi. Kürtlerin verdiği mücadele karşısında AKP’nin tasfiye ve inkar politikalarıyla cevap verdiğine dikkat çeken Tüzel, Diyarbakır’da görülen ‘KCK Davası’na değinerek, davanın Kürt halkının temsilcilerinin rehin tutularak yargılanmak istendiğini söyledi. Kürtlerin taleplerine karşı askeri operasyonlarla cevap verildiğini söyleyen Tüzel, YSK’nın kararının siyasi olduğuna vurgu yaptı. Sürecin egemenler tarafından kaos ortamına sürüklenmek istendiğine de dikkat çeken Tüzel, buna karşı Türkiye’de yaşayan halkların, işçi ve emekçilerin barış, onurlu ve eşit bir gelecek için verecekleri mücadelenin başarıya ulaşacağını belirtti.

MÜCADELE EDENLER KAZANIR

Blokun İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Türkiye’yi yöneten egemenlerin ağızlarında sakız gibi düşürmedikleri ‘Legal siyaset yapın sorunlar çözülür’ sözlerini hatırlatarak, yaşanan veto kararıyla ikiyüzlü tutumun bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Blokun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekilli Adayı Mustafa Avcı, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı her konuşmasının ardından bir provokasyon yaşandığına dikkat çekti. 13 Ağustosta yapılan ateşkes sürecinin de AKP tarafından heba edildiğini söyleyen Avcı, askeri operasyonların sürekli sürdüğünü söyledi.  Avcı, Kürt halkının kendi taleplerine sahip çıkmayı sürdüreceğini ifade etti. Blokun Kocaeli Bağımız Adayı Emrullah Bingöl’de yaşanan oyunu boşa çıkaracaklarını söyledi. Yapılan açıklamaların ardından kitle Taksim Meydanı’nda oturma eylemine geçti. Oturma eyleminin ardından ise Aksaray'daki Demokratik Çözüm Çadırı'na doğru yürüyüş başladı. Çadır civarına gelen kitleye polis saldırdı. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Meclis olağanüstü toplanmalı

SONRAKİ HABER

Van'da çatışmalar büyüdü, topyekûn direniş çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa