evrensel.net
PAYLAŞ

Altın Portakal Film Festivali

DETAYLAR
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali afişi
AŞAĞI KAYDIR

Altın Portakal temalı sinema ekimize Şenay Aydemir, Vecdi Sayar, Janet Barış, Güney Birtek, Oya Yağcı, Soner Sert, İsmail Afacan, Eylem Nazlıer, Hasan Alkan yazı ve haberleriyle katkı sundu.

İnsanlık, bir buçuk yıldır koronavirüs salgınına karşı mücadele ediyor. Salgının krize soktuğu alanlardan biri de sinema sektörü… Pandemi yasakları ve devlet desteğinin yetersizliği bu alandaki krizi derinleştirdi. Normal zamanlarda bile varlık mücadelesi veren, ekonomik sorunlarla boğuşan sinema sektörü kaderine terk edildi. Yönetmenler film çekecek bütçe bulamadı, sinema salonları kapandı, oyuncular ve set emekçileri işsiz kaldı.

Bu süreçte düzenlenen film festivalleri sinema sektörünün nefes almasını sağladı. Altın Lale, Altın Koza ve Altın Portakal, ülke sinemasına destek olmakla kalmadı, sektörün paydaşlarına moral de verdi. Kimi zaman çevrim içi kimi zaman açık havada yapılan gösterimler pandeminin kasvetli havasını dağıtarak sinemacılarla izleyicileri bir araya getirdi. Fiziksel mesafe önlemleri alınarak, sosyal mesafeler aşıldı.
Geçtiğimiz yaz aylarında normalleşmeye çalışırken başlayan yangınlar ve arkasından gelen sel felaketleri herkesi derinden yaraladı.

Manavgat, Bodrum, Marmaris, Milas ve Dersim’deki yangınlar; Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sel felaketlerinden sonra ortaya çıkan ihmaller zinciri öfkemizi daha da büyüttü. İktidar sahipleri ise yaşananları kadere bağlamaktan geri durmadı. Sorumluluk almak ve çözüm üretmek yerine her zamanki gibi felaketlerden toplumsal muhalefeti sorumlu tuttu.

Tüm bunlara rağmen “Gelecek Umutla Yeşerecek” temasıyla 2-9 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 58’inci kez düzenleniyor. Orman yangınlarının yarattığı tahribattan sonra doğanın yeniden yeşereceğine olan inancı, sanatın iyileştirici gücünü ve umudu vurgulamak için… Türkiye’de ilk defa Altın Portakal’da izleyiciyle buluşacak filmlerin gösterimleri açık havada, yazlık sinema tadında yapılacak.

Biz de bu umudu pekiştirmek için Altın Portakal temalı “sinema eki” hazırladık. Ekimize Şenay Aydemir, Vecdi Sayar, Janet Barış, Güney Birtek, Oya Yağcı, Soner Sert, İsmail Afacan, Eylem Nazlıer, Hasan Alkan yazı ve haberleriyle katkı sundu. Ekimizde Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ile yaptığımız söyleşi de sizleri bekliyor.

İyi okumalar.

İLGİLİ HABERLER
DİĞER HABERLER