28 Eylül 2021 08:52

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Erdoğan-Putin görüşmesinde gündem Suriye olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yapacağı görüşme için "İdlib ağırlıklı Suriye olacak gündem" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’le yarın yapacağı görüşmede Suriye başta olmak üzere bölgesel konuların ve ikili ticari ilişkilerin gündeme geleceğini belirtti.

Çavuşoğlu, görüşmede genel itibarıyla Suriye'nin değerlendirileceğini belirterek, "Sadece İdlib değil Afrin bölgesinde muhalefete saldırı var. YPG-PKK Rusya’nın taahhüt ettiği bölgelere daha çekilmedi. Tüm Suriye var. İnsani yardım kısmı var. Çizgi ötesi yardımlar var. İdlib ağırlıklı Suriye olacak gündem" ifadelerini kullandı.

“MISIR İLE PLANLANMIŞ ZİYARET YOK”

Bakan Çavuşoğlu, Mısır ile şu an için planlanan görüşme olmadığını söyleyerek, "Ama en son onlardan gelen heyetle ortak açıklama geleceğe yönelik daha olumlu ama bakan düzeyinde, cumhurbaşkanı düzeyinde yok. Samih Şukri ile New York’ta karşılaştım. Görüşüyoruz. Şu anda planlanmış ziyaret yok" dedi.

KABİL HAVALİMANI’NIN İŞLETİLMESİ

Kabil Havalimanı’nın işletilmesi konusunda belirsizlikler olduğunu da belirten Çavuşoğlu, "Güvenlik endişeleri giderilmiş değil. Şu anda belirli tarihlerde charter uçuşları var ama düzenli uçuşlar için şu an şartlar oluşmadı. Görüşmeler devam ediyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca: "Okulları da üniversiteleri de açık tutacağız, AVM’yi de kapatmayız"

SONRAKİ HABER

Ariane Group, Fransa ve Almanya fabrikalarından toplam 600 işçi çıkaracağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...