27 Eylül 2021 08:47
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2021 14:51

"Muhittin Böcek'in danışmanı, ‘Maskenizi takın’ diyen doktoru sürgün ettirdi" iddiası

Tüm Bel-Sen, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in danışmanı Mehmet Balık’ın maskesini takması için kendisini uyaran doktoru sürgün ettiğini iddia etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in danışmanı ve aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı olan Mehmet Balık’ın muayene için gittiği Büyükşehir Belediyesi polikliniğinde maskesini takması için kendisini uyaran doktoru sürgün ettiğini iddia etti.

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Ağustos günü, Mehmet Balık’ın Büyükşehir Belediyesi sağlık polikliniğine maskesiz girdiğini, kendisini uyaran hemşireleri aşarak Doktor Erhan Tevfik Kaputlu’nun odasına girdiğini ifade etti. Doktorun da Balık’ı uyardığı belirtilen açıklamada, Balık’ın “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Ben Konfederasyon başkanıyım, Başkan danışmanıyım. Herkese böyle mi davranıyorsunuz?​” diyerek doktora çıkıştığı vurgulandı. Doktor Kaputlu’nun da “Bizim için her gelen kişi eşittir ve biz onları muayene etmekle yükümlüyüz. Herkesin maskesini takması bir zorunluluktur” dediği vurgulanan açıklamada, “Bunun üzerine Mehmet Balık, poliklinikte tartışmayı izleyen görevli hemşirenin dışarı çıkmasını söyler. Doktor Erhan Bey, Balık’ın böyle bir hakkının olmadığını’ ifade eder. Bunun üzerine Mehmet Balık, “Bunun hesabını sorarım sizden” diyerek odadan çıkar” ifadeleri kullanıldı.

ARDINDAN SÜRGÜN GELDİ

Bu olayın hemen arkasından, Doktor Erhan Tevfik Kaputlu’ya sarı zarfla ‘Evde Bakım Birimine Bağlı Manavgat Bölgesinde görev yapmanız uygun görülmüştür’ diye yeni görev yerinin tebliğ edildiği belirtilen açıklamada, “Yani, Doktor Erhan Tevfik Kaputlu’nun Manavgat’a gitmesine karar verilmiştir! Ancak; Evde Bakım Birimi, ‘Kendilerinin şu anda Manavgat’ta mevcut bir çalışmalarının bulunmadığını’ belirterek, Manavgat’ta değil, kendi polikliniklerinde göreve başlatırlar” dendi.

DOKTORUN SUÇU NE?

Pandemi sürecinde en çok sorumluluk ve risk alan kesimin başında doktorların geldiğini belirten Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi “Görevi sırasında şiddete uğrayan doktorların olduğunu da biliyoruz. Ancak, maskenizi takın diyen doktorun sürgün edilmesine İlk defa tanık oluyoruz. Doktor Erhan Tevfik Kaputlu’nun suçu nedir? Takdir ve teşekkür edilmesi gereken ‘Maskenizi takın’ uyarısının karşılığı sürgün mü olmalıdır? Danışmanlık ve konfederasyon başkanlığı sıfatını kullanarak doktoru tehdit ve baskı yoluyla rencide etmek, arkasından keyfi bir şekilde sürgüne göndermek mobbing olduğu kadar bir insan hakları ihlali değil midir? Antalya Büyükşehir Belediyesinde AKP’li Menderes Türel döneminde yapılan mobbing uygulamasının, bugün CHP’li belediyede, hem de bir sendika konfederasyon başkanı eliyle yapılıyor olması daha büyük bir ‘ayıp’ değil midir? Mehmet Balık, daha önce de başkanlık makamını kullanarak mobbing yoluyla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını sendika değiştirmeye zorlamasıyla gündem olmuştu. O zaman da söylemiştik, şimdi de söylüyoruz; Sayın Balık; bir koltukta iki karpuz taşınmıyor, hem sendikacı hem de işveren danışmanlığı olunamıyor! Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün” ifadeleri kullanıldı.

BALIK'TAN AÇIKLAMA

Telefonla ulaştığımız Doktor Erhan Tevfik Kaputlu iddiaları doğrularken, Mehmet Balık ise iddiaları kabul etmedi. Balık, “Bu asılsız bir iddia.
Aramızda doktor hasta ilişkisini aşan bir tartışma olmadı. Doktorla ilgili nasıl bir görevlendirme olmuş bilmiyorum” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Albayrak Holding, son 11 yılda yaklaşık 7 milyar TL değerinde 437 ihale aldı

SONRAKİ HABER

Meksika'da 2014'te kaybedilen öğrenciler için gösteri düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...