27 Eylül 2021 06:12
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2021 14:07

Girit'te 5.7 büyüklüğünde deprem: Enkaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti

Girit'te saat 9.17 sularında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: AMNA

Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 9.17 sularında Yunanistan'ın Girit adasında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem tüm adada hissedildi. Enkaz altında kalan bir kişi hayatını kaybetti.

AFAD'ın verilerine göre depremin yerin 9.6 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi. Aynı bölgede, saat 09:27'de 3,7, saat 09:37'de 4,6, saat 09:51'de 3,0 ve saat 10:07'de 3,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

Atina Jeodinamik Enstitüsüne göre ise yerel saatle 09.17'deki sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğii merkez üssünün Girit’in güneyindeki Arvis bölgesi olduğu belirtildi.  Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise söz konusu depremin büyüklüğünü 6,5 olarak duyurdu.

ENKAZ ALTINDA KALAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yunan devlet ajansı AMNA’nın haberine göre, Girit’teki Arkalohori köyünde bulunan Profitis İlias kilisesinin bakım çalışmalarında görevli bir kişinin cansız bedeni, depremde yıkılan kilisenin enkazından çıkarıldı. Enkaz altında kalan bir başka işçinin ise kurtarıldığı kaydedildi.

Patsideros köyünde yıkılan evinin enkazı altında kalan bir kişinin daha kurtarıldığı bildirildi.

Bölgede yıkılan başka binalar ve 9 yaralı olduğu da aktarıldı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilianidis başta olmak üzere yetkililer ve kurtarma ekiplerinin bölgeye gideceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kanıksamak

SONRAKİ HABER

Dünya yazarı Aktaş: "Hazine'nin 136,3 milyar dolarlık borcunun TL karşılığı 34 milyar lira arttı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...