25 Eylül 2021 14:04

Selahattin Demirtaş: Çocukların anadillerinde okumalarının kime ne zararı olacak?

Selahattin Demirtaş, Kürtçeye çevrilerek yayımlanan çocuk klasiklerini paylaşarak, anadili unutturulan Kürt çocuklarına dikkat çekti.

Fotoğraf: @hdpdemirtas'ın Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Aram Yayınları'nın Kürtçe'ye çevirdiği çocuk klasiklerini paylaşarak "Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?" dedi.

Selahattin Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Merhabalar. ARAM Yayınları, aralarında Pollyanna, Robin Hood ve Pinokyo’nun da olduğu çocuk klasiklerini Kürtçeye çevirip yayımlamış. Bana da gönderdiler, sağ olsunlar.

Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim.

Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. “Asimilasyon bitti” diyenler, “Kürt sorunu çözüldü” diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün.

Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?

Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ABD gezisine eleştiri: ‘Dostum Biden’ üç günde ‘Hayırsız Biden’ oluverdi!

SONRAKİ HABER

Erdoğan: "Yurt kapasitesini tırmandıran bir iktidarız, yalan söylüyorsunuz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...