25 Eylül 2021 10:44

Haber-Sen’li kadınlardan tehdit edilen PTT işçisine destek

Haber-Sen Kadın Meclisi, PTT-Sen üyesi bir kadın işçiye tehdit ve hakaretlerde bulunan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır’a tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Haber-Sen Kadın Meclisi, PTT-Sen üyesi bir kadın işçiyi arayarak tehdit ve hakaretlerde bulunan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır’a tepki gösterdi. Açıklamada, “PTT genel müdürlüğü üzerine düşeni yapmalı, tehdit ve hakaretlerde bulunan Yavuz Çakır hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır” denildi.

PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçinin kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’e üye olan işçilere yönelik baskılar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde PTT-Sen üyesi bir kadın işçiyi arayan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır, görüşmenin kayıt altına alınmasına bile aldırmadan “Nefesini keserim senin. Sen kimsin lan köpek” diyerek tehditler savurmuştu. PTT’de örgütlü Haber-Sen’in kadın meclisi, işçileri tehdit eden Çakır’a tepki gösterdi.

Açıklamada, “Emekçilerin ve kadınların kendilerini korumaya yönelik en ufak bir duruşa bile tahammülü olmayan bu ve benzeri zihniyetlerin, kurumları ve işyerlerini sendikasızlaştırarak hukuksuzluklarını sürdürmek istedikleri açıktır. Oysa işçilerin, emekçilerin, kadınların sendikalı olması ve sendikal mücadele yürütmesi anayasal bir haktır. Sendikalı olmak değil bunu tehditle hakaretle baskı ve mobbingle engellemeye çalışmak suçtur ve cezalandırılması gerekmektedir. PTT genel müdürlüğü üzerine düşeni yapmalı! Bünyesinde çalışan emekçileri korumalıdır. Tehdit ve hakaretlerde bulunan Yavuz Çakır hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır. Bizler yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veren, kadın mücadelesini yürüten Haber-Sen olarak PTT-Sen üyesi arkadaşımızla dayanışma içinde bulunduğumuzu ve takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin tehdit ve saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

SMA hastası Irmak Ateş için dayanışma konseri: Irmak yaşasın istiyoruz 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...