24 Eylül 2021 23:15

Amerika’da boy göstermek doğru mu?

Çocuklar cemaat yurtlarına yerleşmeye zorlandığını bir süreçte tüm imkanları öğrencilere seferber etmeniz gerekirken Amerika’da boy göstermek doğru mu?

ABD'nin New York kentinde bulunan Yeni Türkevi Binası | Fotoğraf: Tayfun Coşkun / AA

Paylaş

Metal işçisi
Kayseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkevinin açılışı için Amerika’ya kimlerle gittiğine ilişkin düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, birkaç bakan, Memur-Sen Genel Başkanı, Türk-İş Genel Başkanı, Hak-İş Genel Başkanı, Türk Metal Genel Başkanı…

Ben bir işçi olarak Amerika’ya gitmek istesem bile gidemem. Peki, nasıl oluyor da bu genel başkanlar gidiyor? Çünkü onlara Erdoğan, Amerika seyahati ısmarladı diye düşünüyorum. Buradan soruyorum, sizin bu zamanda ne işiniz var kaç bin kilometre uzaklıktaki Amerika’da? Size mi kaldı orada Erdoğan’la birlikte Türkevi açılışı yapmak? Yüz binlerce emekçinin çocuğunun yurtlara yerleşemeyip sokakta kalmaya ya da tarikat cemaat yurtlarına yerleşmeye zorlandığını bir süreçte tüm imkanları öğrencilere seferber etmeniz gerekirken Amerika’da boy göstermek doğru mu?

1.5 milyar dolar harcanarak yapılmış, 35 katlıymış, oranın mimarisine uygunmuş diye reklam yapıldı. Zaten kamu işçilerini, memurları ve emeklileri satış sözleşmesine imza atarak yaktınız. Göstermelik şeylerle mi gönülleri toplayacaksınız? Kimse artık inanmıyor.

Türk Metal Genel Başkanı; 130 bin metal işçisini ilgilendiren MESS grup sözleşmesi başladı. İşçilerin taleplerine kulaklarınızı tıkayıp kendi taleplerinizi açıkladınız. Metal işçisi 2015 yılındaki gibi memnun olmazsa yine korkulu rüyanız olabilir. Zenginliklerine zenginlik katan Koç, Sabancı, Cengiz, Limak gibi kuruluşların bünyesinde yoğun bir sömürü altında çalışan işçiler paylarını isteyeceği zaman siz sendikacılar ne yapacaksınız?

Hak-İş zaten AKP’nin ‘arka bahçesi’ haline gelmiş bir konfederasyondur benim gözümde. Hak-İş’e bağlı sendikaların üyesi işçiler yapılan sözleşmelerden memnun değiller. Tablo böyleyken sizin Amerika’da ne işiniz var? Türk-İş Genel Başkanı zaten Erdoğan’ın yakın arkadaşı geçmişten bu tarafa. 700 bin kamu işçisini gerçek enflasyon altında bir zamma imza atarak hüsrana uğrattı. Ergün Atalay AKP’nin bir kurulunun yöneticisiymiş gibi Erdoğan nereye çağırsa gitmek zorunda hissediyor kendisini. Kamu işçisinin haklarını 20 yılda tırpanlayarak bugüne gelindi. Ama kamu işçisi de artık sizden memnun değil. Kamu işçisi de bir gün masaya yumruğunu vuracaktır.

Ismarlama seyahatle Amerikalara gidin bakalım. İşçiler ve memurlar artık politikalarınızdan bıkkınlık duyuyor. Bir araya gelişler artacak, sizden kurtulacağız. İşçiler ve onların çocukları iyi bir hayat sürecek.

ÖNCEKİ HABER

Trans kadınlara saldırı (Esat-Eryaman) davası yine ertelendi

SONRAKİ HABER

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: "Türkiye’ye bir üçüncü cephe gerekiyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...