23 Eylül 2021 11:44

Silahlı saldırıya uğrayan sinemacı Enes Kaya, Balat'taki suç şebekesini anlattı

Balat'ta 30 Temmuz'da Recep Çetin adlı şahsın silahlı saldırısına uğrayan Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı Enes Kaya, kendisine ve eşinin dükkanına saldıran suç şebekesini anlattı.

Enes Kaya'ya yönelik silahlı saldırı ve motosikletli saldırganların taşladığı dükkan | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Balat semtinde 30 Temmuz'da sokakta yürürken gizlice arkasından yaklaşan Recep Çetin adlı şahsın silahlı saldırısına uğrayan Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı Enes Kaya, kendisine ve eşi Neslişah Kaya'ya yaşatılanları anlattı. Enes Kaya'nın anlattıklarına göre saldırının arkasındaki şebeke, derneğin kiraladığı yeri almak için tehdit, silahlı saldırı ve dükkan taşlama gibi yöntemlere başvurdu. Mesut Baraj adlı şahıs, kendilerini ispatlamak için "Vurmaya adam aradıklarını" dile getirdi.

ÖNCE SİLAHLI SALDIRI, SONRA DÜKKAN TAŞLAMA

Semtte sinema etkinlikleri düzenleyen Sinemasal Kültür Sanat Derneğinin Başkanı Enes Kaya, 30 Temmuz günü Recep Çetin'in silahlı saldırısına uğradı. Saldırgan ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtı. Enes Kaya'dan haraç isteyen bir şebekeye üye oldukları aktarılan saldırganlar, daha sonra da Neslişah Kaya'nın seramik dükkanını taşlayıp heykelleri ve el yapımı seramik ürünleri parçaladılar. Silahlı saldırı ve iş yerinin önüne motosikletle gelen 2 saldırganın camları taşlaması güvenlik kameralarına da yansıdı.

SİLAHLI SALDIRGAN TUTUKLANDI, 2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Silahlı saldırgan Recep Çetin ve olayı azmettirdiği belirlenen Ararat Özer ile Mesut Baraj, 5 Ağustos'ta gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen şahıslardan Ararat Özer ve Mesut Baraj serbest bırakıldı, Recep Çetin ise "kasten yaralama" ve "tehdit" suçlarından tutuklandı.

Enes Kaya, kendisine ve eşi Neslişah Kaya'ya yaşatılanları DHA'dan Ahmet Yeşilmen ve Osman Bakır'a anlattı.

"1 BUÇUK SAAT BOYUNCA TEHDİTLER SAVURDU"

Dernek olarak yıllardır Balat'ta çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Kaya, daha fazla faaliyet gerçekleştirebilmek için ocak ayında şahıs arazisi olan yerleri kiraladıklarını aktardı.

Hazırlık yaparken birkaç kişinin söz konusu yerleri temizleyip "Burası bizim" demeye başladığını öğrendiklerini söyleyen Kaya, "Bu şahısların Ararat Özer ve Recep Çetin olduğunu öğrendim. Kendilerine ulaştım. Gittiğimde o iki kişiyle görüşeceğimi düşünürken birden kapıdan içeri Mesut Baraj isimli biri girdi. Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca bana tehditler savurdu" dedi.

Mesut Baraj'ın tehditlerinde kendi kardeşinin söz konusu yeri görüp beğendiğini ve burayı onlara bırakmasını istediğini aktaran Kaya, "Ben de planımız programımız olduğunu ve oranın sahiplerinin başka kimseye vermeyeceğini söyledim. Bunun üzerine sesini daha da yükselterek burada kendini ispatlamak için vurmaya adam aradıklarını, onlarla beraber ilerlersem burada daha da yükseleceğimi söyledi" diye konuştu.

Ararat Özer'in de telefonla kendisini arayıp "Oradan çabuk çık" dediğini ifade eden Kaya, "Ben de kendilerine benimle değil belediye ile emniyetle muhatap olacaklarını söyledim. Peşine Recep Çetin alana bizim yanımıza gelip 'Sen sanıyor musun biz sana bir şey yapamayız? Biz sana demedik mi buradan çık git' şeklinde tehditler savurdu. Buradaki hayalimizi gerçekleştirmek için durmadan yola devam edeceğimizi söyledim" dedi.

SİLAHLI SALDIRI, BELEDİYENİN KAPATTIĞI ALANDA OTOPARK, AİLELERE TEHDİT, DÜKKAN TAŞLAMA…

Kaya, şahısların tehditlerini ve saldırılarını anlatmaya şu sözlerle devam etti:

"30 Temmuz tarihinde buraya gelirken sokakta beni gizlice takip edip eğilerek ayağıma ateş etti. Ben panikle dükkanın içine sığınmaya çalışırken de üç el ateş etti. O mermiler bana isabet etmedi, burada oynayan çocuklar vardı, onlara da gelmedi. Bu olayın ardından hastanedeyken alandaki arkadaşlarımızı tehdit ederek 'Burada durmayın, sizi de Enes gibi vururuz' demişler. Benim yanımda gözüken insanların ailelerine de haber gönderip 'Enes'in yanında devam ederseniz sizde de aynı sıkıntılar yaşanır' diyorlar. Belediyenin koyduğu beton bloklar vardı. Oraya gidip vinçle o beton blokları kaldırıp tekrar orayı otopark olarak işletmeye başladılar. Bizim yaklaşık 100 bin liraya yakın bir masrafımız oldu. Bu şekilde kullanılması içimize sinmediği için tekrar şikayette bulunduk. O şahıslar gelip benim eşimin seramik dükkanına kaldırım taşıyla saldırdılar."

"HEM SALDIRGANLAR HEM DE AZMETTİRİCİLERİ TUTUKLANSIN"

Kaya'nın talepleri ise şöyle: "Biz hem dernek tarafından o alanın geri alınması ve hayalimizdeki çalışmaları yapmak istiyoruz. Hem beni vuranların hem de azmettiricilerin tutuklanarak gerekli cezayı almalarını istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de rant yolu projesi

SONRAKİ HABER

Serhat Albayrak'ın Yaman Akdeniz'e açtığı davayı mahkeme reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa