22 Eylül 2021 10:18

Ferhat Tunç'un "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik"davası 22 Şubat’a ertelendi

Ferhat Tunç'a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla açılan dava 22 Şubat’a ertelendi.

Fotoğraf: Ferhat Tunç

Paylaş

Müzisyen Ferhat Tunç hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla açılan davanın 10'uncu duruşmasında da karar çıkmadı. Dava 22 Şubat’a ertelendi.

Davanın onuncu duruşması Büyükçekmece 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Tunç’un katılmadığı duruşmada, avukatı Fatma Hopikoğlu hazır bulundu.

TUNÇ'UN SAVUNMASI

Tunç, hakkındaki iddialara ilişkin mahkemeye yazılı ifade sundu ve paylaşımlarının ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.

Tunç, “Twitter mesajımda demokrasi kelimesini kullanmışım. Bir insanın demokrasi kelimesini kullandığı mesajından kin ve nefret anlamı çıkarmanın epey zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Hukukun demokrasiyi korumasını, demokrasinin de hukuku geliştirmesini artık hayal etmeyelim, yaşayıp görelim istiyorum. Bugün çıkacak kararın bu anlamda değerli olacağını sanıyor ve senelerini barış şarkıları söyleyerek geçirmiş birinin, halkı kin ve nefrete teşvik etmeyeceğinin kabul edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bireysel olarak bir talebim yok; Bu davada demokrasiye inancın zarar görmemesini istiyorum” diye belirtti.

Tunç'un avukatı Fatma Hopikoğlu da davada karar verilmesini istedi. Savcı, mütalaasında Tunç hakkında daha önce verilen yakalama kararının devamını istedi.

Mahkeme heyeti, avukatın dosyanın sonuçlanmasına dair talebini reddederek yakalama kararının devamına karar verdi. Duruşma, 22 Şubat’a ertelendi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de barınma hakkı için yürüyüş yapan SGDF'liler gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Küçükçekmece'de piyanist, kadını bıçaklayarak öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa