20 Eylül 2021 11:41

Paramount Otel’in genişletilmesi için 19 Nisan'da ÇED başvurusu yapılmış

Adı skandallarla ve "çökme" iddialarıyla anılan Paramount Otel’in genişletilmesi için Unico Sigorta tarafından 19 Nisan'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ÇED başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: bepremiumhotelscom/tr

Paylaş

Adı skandallarla ve "çökme" iddialarıyla anılan Paramount Otel’i genişletmek için Çevre etki değerlendirme (ÇED) başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar'dan Bahadır Özgür'ün haberine göre Sistem Mühendislik tarafından ÇED raporu için hazırlanan tanıtım dosyası, 19 Nisan 2021 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Dosyanın ÇED değerlendirmesi halen devam ediyor.

Öte yandan dosya sayesinde, şimdiye kadar "resmen" netleşmemiş bazı bilgiler de resmileşmiş oldu. Dosyada Bodrum'daki otelin adı "Be Premium Otel" şeklinde yer aldı. Tesisin işletmecisi ise Unico Sigorta. Unico'nun çoğunluk hissesi, kara para aklamaktan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'a ait SBK Holding’in yüzde 90’ına sahip olduğu Heksagon Mühendislik’te.

ORMAN BÖLGESİ KULLANIMA AÇILACAK

Sunulan dosyaya göre ana otel binası dahil villa, saray ve tek katlı yapılar bölünerek, yeni katlar çıkılarak oda sayısı 294’ten 315’e yükseltilmek isteniyor.

ÇED onayı alınması halinde tesisin orman bölgesinde kalan alanlarının da kullanıma açılacağı ve gerekli izin ile kiralama işlemlerinin yapılacağı ifade ediliyor.

Otelin kurulduğu alan 75 bin metrekare olmasına rağmen dosyada tesis alanının 119 bin 450 metrekare alanı kapsadığı belirtiliyor. Kalan 44 bin 415 metrekare ise orman arazisi. (HABER MERKEZİ)

{{434721}}

ÖNCEKİ HABER

Taliban’dan kadın belediye çalışanlarına "evde kalın" talimatı

SONRAKİ HABER

CHP, vatandaşa küfür eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı disipline sevk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...