20 Eylül 2021 05:46

Su kayıp oranının 2019 yılında yüzde 37 olduğu açıklandı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıkladı.

Ömer Fethi Gürer | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına verdiği soru önergesinde kuraklık sonucu su kaynaklarının giderek azaldığı ülkemizde, su kayıplarının önlenmesine yönelik hangi çalışmaların yapıldığının açıklanmasını istedi.

Gürer’in önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıkladı. Pakdemirli, 2023 yılına kadar su kayıp oranının yüzde 30’a indirilmesi için çalışıldığını söyledi.

Söz konusu su kayıp oranının 28 büyükşehir belediyesi ve 42 il belediyesi tarafından beyan edilen raporlarda yer alan verilerle hesaplandığı aktarıldı.

Bakan Pakdemirli, büyükşehir ve il belediyelerinin su kayıplarını 2028 yılına kadar en fazla yüzde 5 düzeyine, diğer belediyelerin ise su kayıplarını 2028 yılına kadar en fazla yüzde 30, 2033 yılına kadar ise en fazla yüzde 25 düzeyine indirmek için çalışıldığını belirtti.

GÜRER: SUYUN ÖNEMİ ARTIYOR

CHP Milletvekili Gürer, dünyada suyun öneminin giderek arttığını belirterek, "Ülkemizde su kaynakları doğru kullanılmamaktadır. Suda yüzde 37 kayıp ciddi bir rakamdır. 20 yıldır iktidarda olan AKP'nin bu konuda da yetersiz kaldığı görülmektedir. 20 yılda yapılamayan 3 yılda nasıl başarılacaktır. Su yönetiminde de mevcut iktidar sınıfta kalmıştır. Ülkemizde tarım alanlarında yaygın olarak salma sulama kullanılmaktadır. Modern sulamaya yeterli oranda geçilememiştir. Bakanlık bu bağlamda gerekli çalışmalarda çiftçiye verilmesi gereken destek ve eğitimi de sağlayamamıştır. Ülkemizde bu süreç doğru yönetilmezse 50 yılda ciddi su problemleri olacağını bilim insanları ifade etmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fukuşima'daki radyoaktif atığın "kötü depolandığı" uyarısı

SONRAKİ HABER

Rusya’da Duma seçimlerinden Putin’in partisi Birleşik Rusya birinci çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...