18 Eylül 2021 11:56

Xiaomi Salcomp'ta sözlü mutabakat: İşçiler işe iade edilecek, TİS başlayacak

Xiaomi Salcomp’ta sözlü mutabakat sağlandı, işten atılan işçiler işe iade edilecek, TİS görüşmeleri 1 Ekim itibariyle başlayacak.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çin sermayeli Xiaomi Salcomp yönetimi ile Türk Metal Genel Merkezi arasındaki görüşmelerde sözlü mutabakat sağlandı. İşten atılan işçilerin işe iade edileceği TİS görüşmelerinin 1 Ekim itibariyle başlayacağı aktarıldı. Görüşmelere katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın konuşmasını Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman okudu. 

İŞTEN ATILAN İŞÇİLER İŞE İADE EDİLECEK

Salcomp yönetimi ile görüşen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın açıklamalarını aktaran Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, "Salcomp Xiaomi işvereni ile 15 Eylül 2021 günü yaptığımız görüşmenin ardından, kendilerine anlaşmak için sunduğumuz koşullar, bugün -18 Eylül 2021- işveren tarafından kabul edilmiştir. İşveren Türk Metal’e üye olmaları nedeniyle işten çıkarılan tüm arkadaşlarımıza yeniden işbaşı yaptıracaktır" dedi. İşten atılan işçilerin işe dönüş koşullarını belirlemek için 21 Eylül Salı günü yeniden görüşüleceğini söyleyen Akman, "Üyelerimiz Cumartesi ve Pazar günlerini evlerinde dinlenerek geçirecek, Pazartesi günü yeniden işyeri önünde toplanılacak, salı günü anlaşma kesinleşene kadar eyleme devam edilecektir" diye konuştu. 

TİS GÖRÜŞMELERİ 1 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Salı günü anlaşma sağlanması durumunda işçilerin kesin olarak işe başlayacağını aktaran Akman, "Bir diğer koşulumuz olan, sendikal haklara saygı gösterilmesi, sendikal baskı yapılmaması ve yetki itirazının geri çekilmesi de işveren tarafından kabul edilmiştir. 

İşveren yetki itirazını çekmek üzere salı gününden sonra hemen başvurusunu yapacak ve toplu iş sözleşmesi süreci 1 Ekim 2021 gününden itibaren başlayacaktır. Toplu iş sözleşmesinden, bu tarihe kadar üye olanlar yararlanacaktır" ifadelerini kullandı. Türk Metal Sendikası tarafından 1000 lira destek verileceğini söyleyen Akman, "İşten atılan üyelerimize, işsiz kaldıkları her gün için 100 TL olmak üzere, ayrıca bir destek ödemesi yapılacaktır" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM, Özgür Gündem'in kapatılmasına dair verdiği ihlal kararının gerekçesini açıkladı

SONRAKİ HABER

Kahveye yüzde 100'e varan zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...