18 Eylül 2021 09:47

TOGG yerli araba fabrikası inşaatında iş cinayeti yaşandı

Bursa Gemlik’te yapımı devam eden TOGG yerli araba fabrikası inşaatında iş cinayeti yaşandı.

TOGG'da yaşanan iş cinayetinde Ahmet Çiçek yaşamını yitirdi | Fotoğraf: İSİG 

Paylaş

Bursa Gemlik’te TOGG fabrikası inşaatında iş cinayeti yaşandı. Kafası eklemeli platform ile çelik konstrüksiyon arasına sıkışan Ahmet Çiçek isimli işçi yaşamını yitirdi. Dev Yapı-İş tarafından yapılan açıklamada, “TOGG fabrika şantiyesinde iş cinayeti işçilerin alınteri ve kanı üzerine yükseliyor tüm servetleri” denildi.

"Yerli otomobil" markası TOGG’un Bursa’da inşa edilmekte olan fabrikası için çalışan işçi Ahmet Çiçek’in kafası eklemeli platform ile çelikkonstrüksiyon arasına sıkıştı. Gece 03.00 sularında yaşanan kazanın ardından hastaneye kaldırılan Ahmet Çiçek hayatını kaybetti. Ahmet Çiçek'in evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

İşçiler geçtiğimiz hafta şantiyede uzun yemek kuyrukları ve sıcak suyun olmaması üzerine eylem yapmıştı. 

TOGG FABRİKA ŞANTİYESİ İŞÇİLERİN ALINTERİ VE KANI ÜZERİNE YÜKSELİYOR

İş cinayeti sonrası Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) bir açıklama yaptı.Dev Yapı-İş tarafından yapılan açıklama şöyle:

Yapı merkezinin yaptığı fabrikada Olmetsan firmasının taşeronu Meg Çelik firmasında çalışan Ahmet Çiçek iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Bir çocuk babası ve eşi ikinci çocuğuna hamile olan işçi 3 gün önce çalışırken eklemli platform ile çelik konstrüksiyon arasına kafası sıkıştı. Yaralı olarak kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirip bugün Urfa Eyyubiye ilçesinde defnedildi.24 saat üretim olan şantiyede üretim baskısı ve yeterli ışıklandırma olmaması başka iş cinayetlerine davetiye çıkarıyor. Eklemli platform üzerinde bulunan 2 işçinin de yaralandığı iddia ediliyor ama teyit edilmedi. Olayın gizlenmesi için yoğun baskı yapılıyor. TOGG’un yatırımcılarına sesleniyoruz. Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19), TOBB (%5) üretim baskısından vazgeçin, şantiyede insanca çalışma koşullarını sağlayın, başka yaşamlar yitip gitmesin. İşçilerin ve bizlerin üzerine düşen görevde yasamak ve yaşatmak için örgütlenmek olacaktır. Ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Çalışırken ölmek istemiyoruz! (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Şov Filminin Yönetmeni Barış Sarhan: Görünüyorum öyleyse varım!

SONRAKİ HABER

Renault fabrikasında üretim bir kez daha duruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...