16 Eylül 2021 10:11

Gazeteci Meşale Tolu hakkında beraat talebi

Gazeteci Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişinin davasında savcı "terör örgütü üyeliği" suçlamasında beraat istedi, 13 kişi hakkında "terör örgütü propagandası" iddiasıyla ceza istedi.

Fotoğraf: @mesale_tolu/Twitter

Paylaş

ETHA Muhabiri Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davada savcı tüm sanıklar hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasında beraatini isterken, 13 kişi hakkında ise "terör örgütü propagandası" iddiasıyla ceza talep etti.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) Muhabiri Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişinin “terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya gazeteci Tolu katılmazken, avukatı Keleş Öztürk hazır bulundu. Aynı suçlamalardan yargılanan Ceren Çaban ve dava avukatları da duruşmaya katıldı.

PROPAGANDADAN CEZA İSTENDİ

Mütalaasını veren duruşma savcısı, 27 kişi hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraat talebinde bulunurken, 13 kişi hakkında "terör örgütü propagandası" iddiasıyla ceza talebinde bulundu.

Mütalaaya dair söz alan Tolu’nun avukatı Keleş Öztürk, iddia makamının sunduğu mütalaanın beraat yönlü talebine katıldıklarını, geniş değerlendirmelerini ise daha sonra yapacaklarını söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Diğer avukatlar ise esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Avukatların süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 24 Aralık'a erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da ırkçı yazılamalar silindi, okul müdürüne soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

Ferit Şenyaşar ‘kalaşnikoflu’ şahsı sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...