15 Eylül 2021 11:29
Son Güncellenme Tarihi: 15 Eylül 2021 17:29

Türkiye'nin pek çok ilinde Salcomp Xiaomi işçileri için dayanışma eylemi yapıldı

Türk Metal sendikasına üye oldukları için işten atılan Xiaomi/Salcomp işçileri için pek çok ilde dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor.

Salcomp Xiaomi işçileri ile dayanışma eylemi | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'da Türk Metal Sendikasının çağrısıyla, sendikalaştıkları için işten atılan Salcomp Xiaomi işçileri için dayanışma eylemi yapıldı.

Eylemlerde, atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınarak toplu sözleşme görüşmelerine başlanması talep edildi.

İSTANBUL

İstanbul’da Cevahir AVM önünde yapılan eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi.

Burada konuşan Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, “Sadece sendikal örgütlenme hakkını kullandığı için işten atmanın ağır cezası vardır. Ama ne yazık ki, bu cezalar bugüne kadar hep kağıt üzerinde kaldı. Ama kimse bunun rehavetine kapılmasın” dedi.

ANKARA

Ankara Optimum AVM’de yapılan açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Ankara 1 No’lu  Şube Başkanı İbrahim Biçer, “Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri, bize çok görüyorlar. Orada işçinin hakkını tanırken, burada hak cinayeti işliyorlar. Ama yağma yok, biz varız. Orada direnen kardeşlerimize sesleniyorum: Sizler bizim gururumuzsunuz. Verdiğiniz ekmek ve onur mücadelesinde asla yalnız kalmayacaksınız” diye konuştu.

İZMİR

İzmir’de Gaziemir Optimum önünde yapılan açıklamaya Türk Metal İzmir Şube yönetimi, üye işçiler, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.

İşten atılan işçilerin en temel anayasal hakkını kullandığı için açlığa mahkum edildiğini söyleyen Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, “Kalanların üzerindeki baskı, yıldırma ve tehdit de devam ediyor” dedi.

BURSA

Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri, Xiaomi işçileri için Bursa’da Xiaomi’nin bulunduğu Sur yapı AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Emek Şube Başkanı Nizamettin Birlik, “Türk Metal’e üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin açlığa mahkum ediliyor. Fabrikada kalan işçiler üzerinde baskı, yıldırma ve tehditlerin devam ediyor. Hak cinayeti işleyen bu şirket, sıradan bir şirket değildir. Neredeyse dünyanın her yerinde yatırımları var. Yüz binlerce işçi onlar için alın teri döküyor. Bunların batılı ülkelerdeki işyerlerinde sendika var. Bütün çalışanları sendikal güvencede ama bu hakkı bize çok görüyorlar. Kim ki Türkiye’yi ucuz işçi cennetine çevirmeye kalkışırsa karşısında bizi bulur. Salcomp Xiaomi yetkililerini sendikal örgütlenmeyi engellemekten, baskıdan, yıldırmadan, tehditten vazgeçmeye çağırıyorum. Yoksa karar sizin. Karşınızda sadece Salcomp Xiaomi işçi yok. Biz buradayız, bütün sınıf kardeşleri burada. Milyonlarca Türk Metal üyesi burada. Dünyanın her yerindeki IndustriAll üyeleri hazır bekliyor. Ya işçilere hak ettiği muameleyi yapar, sendikal örgütlenme hakkını tanır ve uzattığımız eli sıkarsınız ya da alayınıza topunuza hodri meydan” dedi.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. İştar Gözaydın: İktidar çaresizleştikçe Diyanet ve temsilcisi kullanılıyor

SONRAKİ HABER

Kulis: AKP ve MHP seçim yasası değişikliği görüşmelerinde masadan eksiklerle kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...