15 Eylül 2021 11:10

İzmir Dayanışma Akademisi “O Halde Üniversite” başlıklı videosunu yayımladı

İzmir Dayanışma Akademisi bünyesinde kurulan Monokritik Youtube Kanalı, “Cezasızlık: Ayrıcalıklı Suçlar” başlıklı ilk videosunun ardından “O Halde Üniversite” başlıklı ikinci videosunu yayımladı.

Monkritik YouTube kanalında yayımlanan 'O Halde Üniversite: Barış İçin Akademisyenler'den Boğaziçi Direnişi'ne Üniversitenin Olağanüstü Hali' başlıklı videodan alıntı

Reklam

Barış Akademisyenleri tarafından kurulan ve “Anlamak dönüştürmenin ilk adımıdır” diyen Monokritik’in ikinci videosu “O Halde Üniversite” yayımlandı. Yapılan açıklamada bilgi veren İzmir Akademisyenler Derneği, “OHAL öncesi üniversitelerde yaşananlara ve OHAL sürecinin üniversitelerdeki yansımalarına mercek tutan ikinci video, barış imzacısı akademisyenler Dr. Serdar Tekin ve Prof. Dr. Nilgün Toker’in görüşlerine başvurarak son yıllarda üniversitelerde yaşanan dönüşümü inceledi. Ayrıca Boğaziçi Direnişi’nin önemini, üniversitelerin tüm bileşenlerini kapsayan bu direnişin anlamını odağına aldı” dedi.  

Temmuz ayında ilk videosu “Cezasızlık: Ayrıcalıklı Suçlar”la yayın hayatına başlayan Monokritik, “O Halde Üniversite” adlı videosunda ‘Üniversitenin Olağanüstü Hali/Akademik Ortamın Tahribatı Üzerine Bir İnceleme’ isimli çalışmayı temel aldıklarını belirten İDA,  söz konusu çalışmanın TİHV Akademi bünyesinde Serdar Tekin tarafından hazırlandığını ifade etti.

İzmir Dayanışma Akademisi ve TİHV Akademi üyesi olan barış imzacıları Nilgün Toker ve Serdar Tekin ile yapılan röportajların yer aldığı video, aynı zamanda akademi ve barış akademisyenleri konularına odaklanan bir üçlemenin de ilk videosu olma özelliğini taşıyor.

VİDEOLAR ÜÇLEMENİN ARDINDAN DA DEVAM EDECEK

Açıklamada videoda Serdar Tekin'in konuşmasına da yer verilirken “Bu Suça Ortak Olmayacağız” metninin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından imzacı akademisyenlerin yaşadıklarını anlatan Nilgün Toker'in de ülkede 20 yıldır üniversitelerde yaratılmış olan tahribatı da apaçık ortaya serdiği belirtildi.

Son olarak üçlemenin diğer iki videosunun da yakın zamanda yayımlanacağını duyuran İDA, “Demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri ya da bağımsız araştırmacılar tarafından kaleme alınmış; toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren sorunlarla ilişkili, ancak aynı oranda okur bulamamış rapor, araştırma ya da makalelerin görselleştirilmesini amaçlayan bir Youtube kanalı olan Monokritik’in videoları üçlemenin ardından da devam edecek” diye belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam