14 Eylül 2021 09:05

Bursa Tabip Odası: Hekimler özlük haklarının verilmesini istiyor

Kovid-19 ile savaşan sağlık çalışanlarının tükendiklerini belirten Bursa Tabip Odası "Hekimler özlük haklarındaki gerilemeden rahatsız ve zaman yitirmeden haklarının verilmesini bekliyor" dedi.

Alpaslan Türkkan | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa Tabip Odası pandemi sürecinde hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan haksızlıklara dikkat çekerek "Yoğun çalışma koşullarına başta enflasyon karşısında eriyen ücretleri olmak üzere özlük haklarındaki kötüleşme eklenince tükenme noktasına gelindi. Bugün hekimler ve sağlık çalışanları yorgundur, yılmıştır, tükenme noktasına ulaşmıştır” dedi.

“KAHRAMANLARIN HAKKI ÖDENMEDİ”

Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan yaptığı yazılı açıklamada, kapanma dönemlerinde toplumda kısmi zamanlı çalışmaya geçildiğini, izinlerin kullandırıldığını ancak sağlık çalışanlarının izinleri ve istifaları yasaklandığını hatırlattı. Türkkan, İzin kullanmadan, tatil yapmadan geçen aylar boyunca eskisinden çok daha yoğun olarak Kovid-19 ile savaşan sağlık çalışanlarının yoğun çalışma koşullarına başta enflasyon karşısında eriyen ücretler olmak üzere özlük haklarındaki kötüleşmenin eklendiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini belirten Türkkan, "Özlük haklarındaki bu erimeye ücretlerindeki azalma da eklenince bıçak kemiğe dayanmıştır. Tüm Türkiye’de hekimlerin kamudan ayrılıp özel sektöre geçtiğini görüyoruz. Bu noktada hekimlerin işten, Covid-19’dan kaçmadığının, sadece hakkını almaya çalıştığının altını çizmek gerekli. Bursa Tabip Odası, pandemi sürecini yakından izledi, yorumladı ve bir yandan bilimsel bilgi üretirken bir yandan da halkı aydınlattı. Süreçte odanın tüm öngörülerinin gerçekleştiğini üzülerek gördük. Şimdi şunu söylüyoruz; hekimler özlük haklarındaki gerilemeden çok rahatsız ve zaman yitirmeden haklarının verilmesini bekliyor. Sadece hakkımız olanı istiyoruz ve biliyoruz ki bu konuda halkımız bizim yanımızdadır.” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Ordu Büyükşehir Belediyesi kime hizmet ediyor?

SONRAKİ HABER

TTB: Randevu aralığının 5 dakikaya düşürülmesi hataları ve şiddet doğurur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa