14 Eylül 2021 07:07

FOX TV Muhabiri Barış Kaya'dan Ömer Çelik yanıtı: Sorma dediği soruları sordum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in, FOX TV muhabirinin MYK toplantısına alınmamasıyla ilgili yaptığı açıklamaya Barış Kaya'dan yanıt geldi.

FOX Haber YouTube kanalında yayımlanan 'Ömer Çelik o sorudan mı korktu? 2 Eylül 2021 Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber' adlı videodan alıntı

Paylaş

FOX TV Muhabiri Barış Kaya'nın AKP MYK toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısına alınmamasıyla ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bazılarının takıntılı şekilde ağır ifadeleri olsa da kişiselleştirmemeye çalışıyoruz" dedi. Çelik'in bu açıklamasına yanıt veren Kaya, "Kişisel değil. Sorma dediği soruları sorduğum için almadı salona" dedi.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hepiniz buraya gelip katılıyorsunuz. Söz konusu muhabir, 3-4 ayda buraya gelen bir kişidir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde engellenmesi söz konusu olmamıştır. Bunu kendisi de ifade ediyor. Bu arkadaşımız uyarıldığında sürekli olarak burada sıkıntı çıkmıştır. FOX yönetimine de bu iletilmiştir. Diğer muhabirlerle hiçbir problem olmamıştır. Bu şahsi bir problemdir. Bu kurumların kuralları var. Buradaki kurallara uyulmasını da isteriz. Kurumsal değil, muhabirin davranışlarına yönelik bir durumdur. Hiçbir şekilde kişiselleştirmemeye çalışıyoruz. Öylesine sıralı yalanlar söyleniyor ki yazık olan tarafsız gazetecilerin emeğine oluyor."

"SORMA DEDİĞİ SORULARI SORDUĞUM İÇİN ALMADI"

Çelik'in açıklamasına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt veren FOX TV Muhabiri Barış Kaya, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Fox Muhabirini kişisel davranışları yüzünden salona almadım. Buranın kuralları var" demiş. Ruhsar Pekcan sorusunu sorma demişti sordum.. Erdoğan Bayraktar sorusunu soracağımı da biliyordu.. Salona almadı. "Kişisel" değil. Sorma dediği soruları sorduğum için almadı salona."

"SORUDAN KORKAN SİYASET YAPMASIN"

Barış Kaya'nın Twitter paylaşımını alıntılayarak destek veren Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Evrensel'in 8 yıllık Başbakanlık Muhabiri, sevgili Sultan Özer'e de Kasım 2008'de akreditasyon yasağı getirmişlerdi. Onun için de 'devamsızlık' yalanını uydurmuşlardı. Özer ve TGS dava açtı, kazandı. Sorudan korkan siyaset yapmasın. Gazetecilik kazanacak!" dedi.

NE OLMUŞTU?

FOX Haber Muhabiri Barış Kaya, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in 2 Eylül'de AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısına alınmamıştı. Kaya'nın, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili sorusu nedeniyle salona alınmadığı belirtilmişti. Basın Konseyi, Kaya'nın akreditasyonu bulunmasına rağmen alınmamasına tepki göstermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet medya alanında 30 kişilik kadro ilanı açtı: Erdoğan’ı kurtarma harekâtının bir parçası

SONRAKİ HABER

Gazeteci Roza Metina'ya hapis cezası talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa