11 Eylül 2021 08:06
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2021 09:05

Kadıköy Anadolu Lisesindeki torpil iddiasına soruşturma başlatıldı

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin taban puanı 455 olduğu halde okula 405 puanlı bir öğrencinin kaydedildiği iddia edildi. MEB soruşturma başlattı.

Fotoğraf: Redd/Unsplash

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren bir öğrencinin puanının, Kadıköy Anadolu Lisesinin taban puanından 50 puan daha düşük olmasına karşın söz konusu öğrencinin “torpil” ile okula kaydedildiği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Konuyla ilgili konuştuğumuz veliler ise duruma tepki göstererek, "Burada binlerce çocuğun emeği var. Usulüne uygun olmayan işlemin tamamen iptalini isteyeceğiz" dedi.

Liselere Giriş Sınavı’ndan (LGS) 405 puan alan öğrenci, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon kararı ile Kadıköy Anadolu Lisesine yerleşti. Oysa Kadıköy Anadolu Lisesi’ne yerleşmek için gereken taban puanın 455 olması gerekiyor. Okula en son yerleşen öğrencinin puanı 455’ten düşük olması mümkün değil.

İddiaya göre 405 puan almasına rağmen okula kaydı yapılan öğrencinin sağlık sorunu gerekçe gösterildi.

"BİNLERCE ÇOCUĞUN EMEĞİ VAR"

Geçen hafta durumu öğrendiklerini  söyleyen bir okul aile birliğinden bir veli, karara tepki gösterdi.

Veli, "Hafta içi ilçe milli eğitim müdürlüğüne dileklerimizi verdik. İlçede, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazmış. Dilekçe de sehven yerleştirildiği söyleniyor. Çocuğumuz kendi puanı yakın bir okula yerlestirilsin. Kadıköy Anadolu Lisesi’ne vermenizin hiç bir mantığı yok. Biz bu sene 450 küsurla kapattık. 50 puan kadar fark var. 50 puan binlerce öğrenci demek. Kızımızın engelli bir durumu da yok. Annesi ne kadar da engelli dese de o durum engel teşkil etmiyor. İdrar yollarında  problemi varmış.  Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.  Komisyon kararını çekecek mi ısrar mi edecek? Bilmiyoruz. Kararda ısrar edilirse suç duyurusunda bulunacağız. Burada binlerce çocuğun emeği var. Çok az bir puanla burayı kaçıran binlerce çocuk gördüm. Usulüne uygun olmayan işlemin tamamen iptalini isteyeceğiz" diye konuştu. 

DİĞER ÇOCUKLARA HAKSIZLIK OLMUYOR MU?

Başka bir veli ise, böyle bir kararın eğitimde yaşanan liyakasizliği bir kez daha gözler önüne  serdiğine dikkat çekerek, "Okula hakkıyla girmiş tüm çocukları ilgilendiren bir mesele.  O zaman çok az bir puanla bu okulu kaçıran çocuklara haksızlık olmuyor mu?" dedi.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı, “İstanbul’da, bir öğrencinin puanıyla yerleştiği okuldan sağlık sorunları gerekçesiyle mevzuata aykırı şekilde başka bir okula naklinin gerçekleştirildiği yönündeki iddialar üzerine Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

28 Şubat davasında hüküm giyen generallerin rütbeleri söküldü

SONRAKİ HABER

Demir yolu işçileri: Bu haksızlığa baş eğmemeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa