10 Eylül 2021 11:11

Pervin Buldan: Seçim yasalarını da değiştirseniz siyasal çöküşünüz hız kazanacak

Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Barajı da aşağı çekseniz, seçim yasalarını da değiştirseniz, binbir türlü hile de çevirseniz, siyasal çöküşünüz daha da hız kazanacaktır." dedi.

Pervin Buldan | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim barajının yüzde 7’ye düşürülme tartışmalarına ilişkin "Seçim barajı başta olmak üzere demokratik temsiliyetin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır” dedi. İktidarın barajı kendilerini kurtarmak için düşürmek istediğini ifade eden Buldan, "Barajı da aşağı çekseniz, seçim yasalarını da değiştirseniz, binbir türlü hile de çevirseniz, siyasal çöküşünüz daha da hız kazanacaktır." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, gelecek dönem planlaması için partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran başkanlığında toplandı.

Yaptığı açılış konuşmasında toplantıyı güçlü irade, birliktelik ve mücadele birikimiyle gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Buldan, "Geldiğimiz nokta, kadın hak mücadelesinde verdiğimiz emeğin, ortaya koyduğumuz kararlı mücadelenin başarıya ve kazanımlara ulaşmada ne denli önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hepimize göstermektedir." dedi.

"KAPATILMASI GEREKEN HIRSIZLIK DÜZENİDİR"

HDP’nin kapatılmasıyla karanlık düzenin sürdürülmek istendiğini ifade eden Buldan, devamında şunları söyledi: “Bunu başaramayacaklar. Kadınların ışığını söndüremeyecekler. Kamuoyuna tekrar tekrar ifade etmek isterim ki bu ülkede kapatılması gereken hırsızlık düzenidir, rant düzenidir, talan düzenidir” dedi.

Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülme planlarına ilişkin de konuşan Buldan şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki seçim barajı başta olmak üzere demokratik temsiliyetin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Demokratik siyaseti engelleyen tüm hukuksuzluklar son bulmalıdır. Kayyım gaspı son bulmalıdır. Seçilmişlere yönelik hukuksuzluklar son bulmalıdır. Halkın iradesi tam olarak parlamentoya yansıtılmalıdır. Bizim tutumumuz bu yöndedir. Ama herkes de iyi biliyor ki iktidar ve ortağının amacı asla demokrasi değildir, temsilde adalet hiç değildir. Tek dertleri kendi koltuklarıdır. Talan düzenlerini sürdürmenin gayreti içerisindedirler ama bunlar boşa kürek sallıyorlar. Biz kadınlar buradan bir kez daha söylüyoruz. Barajı da aşağı çekseniz, seçim yasalarını da değiştirseniz, binbir türlü hile dalavere de çevirseniz, iktidarınız baş aşağı gitmektedir. Siyasal çöküşünüz daha da hız kazanacaktır. 20 yıllık iktidarlarında halkı açlıkla, yoksullukla, işsizlikle karşı karşıya bıraktılar. Zamlarla, vergilerle, yarattıkları adaletsizliklerle, yasaklarla toplumsal yaşamı çökerttiler. Kutuplaştırmayla, nefret siyasetiyle toplumu ayrıştırdılar. Gençlerin geleceğini çaldılar. Geleceğe dair hiç kimsede güven bırakmadılar. İnsanlarını umudunu dahi çaldılar. Tek yaptıkları ise hakikatleri çarpıtmaktadır, inkar etmektir. Bir yandaşları çıkmış, bu ülkede açlık yoktur diyor. İktidarın inkar siyasetine destek sunarak Saray’ın ihtişamlı sofrasından bir lokma da bana düşer mi diye hesap yapıyorlar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu Şilan Topal'ı kaçıran Mithat Topal tutuklandı

SONRAKİ HABER

ODTÜ yolu tartışmaları | Ankara’da Melih Gökçek’in politikaları bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...