Türkiye Gazeteciler Sendikası, AFP Türkiye Bürosunun kapısına grev ilanını astı

AFP Türkiye bürosu ile süren toplu pazarlık sürecinde anlaşmaya varılamadı, AFP Türkiye Bürosuna grev ilanı asıldı.

10 Eylül 2021 09:11
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Agence France-Presse (AFP) Türkiye bürosu arasında süren toplu pazarlık süreci anlaşmazlıkla sonuçlandı. AFP Türkiye Bürosu kapısına grev kararı asıldı, anlaşma sağlanmazsa önümüzdeki günlerde greve çıkılacak, AFP çalışanları haber geçmeyecek.

Sürece ilişkin AFP binası önünde açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, AFP için çalışan gazetecilerin taleplerine kulak tıkayan işveren temsilcilerinin adeta ‘alay eden’ tekliflerle masaya geldiğini söyledi.

Türkiye'de her ne kadar 'kriz yok' dense de gıdaya, giyime, kiraya, elektriğe yapılan zamların herkesin hayatını zorlaştırmakta olduğunu, gazetecilerin ay sonunu getirmekte güçlük çektiğini ifade eden Durmuş, “TÜİK tarafından açıklanan enflasyonunun yüzde 19 olduğu, gerçek enflasyonunun ise yüzde 30’ları geçtiğin bir tabloda işveren temsilcilerinin çalışanlara teklifi sadece yüzde 11. AFP Türkiye ofisinde çalışan meslektaşlarımız fahiş ücret artışları talep etmiyor sadece enflasyon karşısında ücretlerini korumaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"ÜYELERİMİZİ HAYAT PAHALILIĞINA EZDİREMEYİZ"

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren temsilcilerine Türkiye'deki temel tüketim maddelerine gelen zamları anlatmaya çalıştıklarını aktaran Durmuş, buna rağmen işveren temsilcilerinin anlaşma masasına resmi enflasyonun yarısı ile geldiğini kaydetti.

İşveren temsilcilerinin kendilerine Fransa'dan örnekler verdiğini söyleyen Durmuş, "Sadece son üç yılda TL’nin euro karşısında yüzde 35 eridiği görmezden gelindi. Biz elbette sorunun toplu sözleşme masasında diyalog yoluyla çözülmesi taraftarıyız. Ama üyelerimizin hakkını alamadığımız, onları hayat pahalılığının altında ezdirdiğimiz bir sözleşmeye imza atmamız da asla beklenmesin. Bugün burada grev kararını asacağız. İşveren, taleplerimizi karşılayacak makul bir teklifle gelmezse önümüzdeki günlerde grev yapmaktan da geri durmayacağız. Grev önlüklerimizi giyip taleplerimiz karşılanana kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Üzüm üreticisi TMO’nun fiyatını kabul etmiyor!

SONRAKİ HABER

Sürüntü çubuğu ve maskelerde asbest bulunduğu iddiaları doğru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...