09 Eylül 2021 12:33
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2021 12:42

Barış mitingini yasaklayan İstanbul Valiliği aşı karşıtı mitinge izin verdi

İstanbul Valiliği, aşı karşıtlarının Maltepe'de yapacağı mitinge izin verdi. Valilik 5 Eylül'de yapılmak istenen Dünya Barış Günü mitingini yasaklamıştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Valiliği, "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" çağrısı ile Maltepe İlçesi Maltepe Miting Alanı'nda yapılacağı duyurulan mitinge izin verdi. Mitingde aşı ve PCR testi ile ilgili uygulamaların protesto edilmesi planlanıyor. Valilik, 5 Eylül'de yapılmak istenen Dünya Barış Günü mitingini yasaklamıştı.

Valilik tarafından alınan kararda, Anadolu Birliği Partisi tarafından, "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir araya Geliyor" çağrısı ile Maltepe İlçesi Maltepe Miting Alanı'nda 11 Eylül Cumartesi günü saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında bir açık yer toplantısının düzenlenmek istenildiği belirtildi.

Söz konusu açık yer toplantısının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 9. ve 10. maddelerine göre değerlendirildiği ve Maltepe Miting Alanı'nda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görüldüğü kaydedilerek, gerekli emniyet tedbirlerinin alınması kararlaştırıldı.

KAYMAKAMLIĞIN VERMEDİĞİ İZNİ VALİLİK VERDİ

Söz konusu mitinge Maltepe Kaymakamlığı izin vermemişti. Kaymakamlık, toplu yapılacak etkinliklerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmediği kaydetmişti.

BARIŞA YASAK, AŞI KARŞITLARINA SERBEST

Valilik, İçişleri Bakanlığının talimatıyla 5 Eylül'de Bakırköy pazar alanında yapılmak istenen Dünya Barış Günü mitingini yasaklamıştı. Aynı gün kararı protesto etmek için Taksim'de bir araya gelen 47 kişi gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Miraç’ın ailesi polis hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Küçük Canavarlar sergisi Macar Kültür Merkezinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...