09 Eylül 2021 05:21

Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişiye dava açıldı

İstanbul Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişi hakkında "toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet" suçlamasıyla dava açıldı.

Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

Paylaş

Polisin müdahale ettiği 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 8 kişi hakkında "toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet" suçlamasıyla dava açıldı.

27 Haziran’da düzenlenmek istenen ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde "Ağzını açanı alıyorsunuz arkadaşlar" diyen polis, onlarca kişiyi darbederek gözaltına almıştı.

Polis, AFP'den Gazeteci Bülent Kılıç'ı da şiddet kullanarak gözaltına almıştı. Gazeteci Hacı Bişkin, boğazına basılan Kılıç'ın "Nefes alamıyorum" dediğini aktarmıştı.

Yürüyüşte gözaltına alınan 8'i hakkında açılan davanın ilk duruşması 2 Kasım’da görülecek.

LGBTİQ+ Meclisleri, tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Savcı 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganlarını ve Beyoğlu Kaymakamlığı'nın hukuksuz yürüyüş yasağını bahane etmiş. Göz korkutmak için açtığınız davalar hiçbirimizi yıldıramaz. Anayasal hakkımızı kullandık, yine kullanacağız. Heteronormatif düzenin keyfi yasaklarına uymuyoruz. LGBTİQ+'ları meydanlardan, işten, evden ve hayattan uzaklaştıramazsınız. Anayasaya uymayı öğreneceksiniz, LGBTİQ+'ların eşit ve özgür yaşamasını kabul edeceksiniz. Arkadaşlarımıza açılan davanın 2 Kasım'daki ilk duruşmasına tüm LGBTİQ+'ları ve dostlarımızı çağırıyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şilan Topal, boşanma aşamasında olduğu Mithat Topal tarafından kaçırıldı

SONRAKİ HABER

‘Evlerimizi satmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...