08 Eylül 2021 11:14

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Ortak aday fikrine açığız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı.

Fotoğraf:MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimlerde ortak aday çıkarılmasına ilişkin, “HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı” dedi.

Sancar, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında değerlendirmelerde bulundu. En sık karşılaştığı şikayetlerden birisinin elektriğe ilişkin olduğunu aktaran Sancar, “Bunun en önemli sebebi elektriğin özelleştirilmesinden sonra yaşananlar. Elektrik faturaları, tarımı bitirme noktasına getirdi. Elektrik konusunda çiftçiye destek sunulmalıdır. Faturalar ödenmeyince onlarca köyün elektriği kesiliyor. Çiftçinin sulama ihtiyacını karşılayacak planlamayı yapmak gerekiyor. Halkı düşünen bir yönetim olsaydınız planlama yapardınız. Kaynakları ranta, yandaşa, savaşa ve saraya aktarırsanız olacağı budur”dedi. 

HDP olarak ortak aday çıkarılması fikrine açık olduklarını söyleyen Mithat Sancar “İsimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı. İki aydır sahada yaptığımız çalışmalarda seçimleri de konuştuk. Buralardan aldıklarımızı kurullarımızda tartışıp deklare edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinde hayatını kaybeden Menemen Belediyesi işçisi toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Ayşe Altuntaş'ı katleden Mehmet Taşdelen, indirimle müebbet hapse çarptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...