19 Nisan 2011 03:07

1920 model kafayla 2023’e talip

Açıkladığı 2023 vizyonuna dair tartışmalar süren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada “Bu ülkede Kürt sorunu yok”, “Tek bayrak ve tek millet... Tek vatan” ifadelerini kullandı ve YGS’deki şifre rezaletine karşı eylem yapan gençler için de “Biz de onların karşısına 5 bin genci koyarı

1920 model kafayla 2023’e talip
Paylaş

Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da seçmeninin karşısına çıkaracağı 550 milletvekili adayının tanıtımını Ankara Arena’da düzenlenen bir etkinlikle yaptı.

KÜRT SORUNU YOKMUŞ!

Kürt sorunuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Benim Kürt kardeşim kendi anadilini konuşabilir. Cezaevinde konuşabiliyor muydu? Şimdi konuşabiliyor mu? Konuşuyor. Bizden öncekiler niye bunu yapmadı? Güneydoğu Anadolu’daki istismar kokan politikaları ancak biz çözebiliriz. Bu ülkede Kürt sorunu yok, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır” dedi.

Konuşmasında 1920’lerden itibaren ifade edilen “Tek millet, tek vatan, tek bayrak” söylemini yineleyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: “Biz de ne Türk milliyetçiliği ne de Kürt milliyetçiliği var. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demekten de kaçınmayacaksın. Bu ay yıldızlı bayrakta kimi inciten birşey var? Bu bayrağın rengi niçin birilerini rahatsız ediyor? Bu bayrağın rengi tüm şehitlerimizin kanıdır. Bağımlı mı, köle mi olacaktık? O bizim bağımsızlığımızın simgesi. Bu ülkenin, bu vatanın uğruna şehit olanları görmeyecek miyiz? Her yıldız bir şehittir. Bunu böyle görmek lazım. İşte herşey burda gizli. Bu yüzden tek bayrak ve tek millet... Tek vatan.”

KARŞILARINA 5-10 BİN GENÇ...

YGS’deki şifre rezaletine karşı eylem yapan öğrencilere de seslenen Erdoğan, tehditkar ifadeler de kullandı: “Şuan CHP, MHP, BDP, YGS üzerinden gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. 1.7 milyon gencin geleceğini, umutlarını siyasi malzemeye dönüştürerek rant sağlamanın çirkin gayretleri içindeler. Çok açık söylüyorum. Bu ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer sınavda bir yanlış varsa, yasa dışı kirli ilişkiler varsa bunun karşısında tepki koyacak ilk kişi ben olurum. Bir tek kişinin kayırıldığına dair somut delil var mı? Yok. Ama yüreklerine şüphe düşürülecek, sokağa dökülecek genç bir kitle var. Gençlerimiz rahat olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. İddiaları fırsatçılığa çevirenleri iyi görsünler. Taksim’de 2 bin kişiyi yürütmek birşey değil. Biz de onların karşısına 5 bin- 10 bin genci koyarız. Ama biz gerilimden yana değiliz.”

CHP VE MHP’YE ELEŞTİRİ

Konuşmasında CHP ve MHP’yi de eleştiren Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu Ergenekon örgütü nerede? Söylesinler gidip üye olacağım” sözlerini hatırlatarak, “Ergenekon merkezini bulamayanlar, irtibat bürosunu kendi partilerinin çatısı altında açmaya karar verdiler. Dışarıdan aday bulamadılar, gidip içeriden Silivri’den adaylar buldular” dedi.

AKP’nin 2023 hedefleri projesini MHP’den çaldığı yönündeki açıklamaları da sert dille eleştiren Erdoğan, Bahçeli’ye ise şöyle seslendi: “Milletin sana 5 yıllığına iktidar verdi. Sen ne yaptın? 3.5 yılda kaçıp gittin. Sen 2023 hesabını nasıl yapacaksın? Böyle bir kapasite bunlarda yok.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP: AKP bu kararın ortağıdır

SONRAKİ HABER

Sağlığımız için grevdeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...