05 Eylül 2021 04:24

Acele kamulaştırma kararları verildi, tarlalar Kanal İstanbul’a yol olacak

Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Nakkaş-Başakşehir kesimi için metrekarelerce alan hakkında acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırma kararı verilen alanların büyük çoğunluğu tarla.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İktidar, bilim insanlarının ve bölgede yaşayanların itirazlarına rağmen Kanal İstanbul ısrarını sürdürüyor.

Resmi Gazete’de önceki gece yarısı yayımlanan kararla projeyle bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Nakkaş - Başakşehir kesimi için acele kamulaştırma kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda “Kuzey Marmara Otoyolu (3. boğaz köprüsü dahil) projesinin Nakkaş - Başakşehir kesimi” güzergâhı yer aldı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre projenin bu bölümü Çatalca, Yeşilbayır kavşağında başlıyor, Başakşehir kavşağında bitiyor. Kararda yer alan kroki incelendiğinde yolun Kanal İstanbul güzergâhıyla da bağlandığı görülüyor.

Kamulaştırılacak alanların da parsel parsel yer aldığı karar Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinin bazı mahallelerini kapsıyor. Bu listeye göre arazilerin çoğunluğu tarla alanı.

Sazlıbosna Mahallesi’nde çok sayıda tarla alanının yola gittiği görünüyor. Avcılar, Firüzköy üzerinde ise bazı yerleşim ve işyeri alanları da karar kapsamına alınmış. Ayrıca kararda Başakşehir, Hoşdere Mahallesi’nde konut, sosyal tesis, İkitelli-2 Mahallesi’nde park ve ilköğretim alanı, Büyükçekmece’de ise tarla ve villaların olduğu araziler de var.

İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili açıklamasında "İlgili yolun köprüsünün temelini 26 Haziran’da atmışlardı, şimdi de yol için acele kamulaştırma kararı aldılar. Bu ay İmar Kanunu’nun 18. maddesi uygulamasını askıya çıkaracaklar. Bu demektir ki yakında ihaleye çıkacaklar. Bir Kanal İstanbul kanununun hazırlığı olduğu, ihaleyi alacaklara Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerinin verileceği (KDV, SGK, ÖTV, gümrük vergisi indirimlerini) duyumlarını alıyoruz. İktidar-müteahhitler ve arsa sahiplerinden başka Türkiye’de kimsenin Kanal İstanbul diye bir derdi yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fukuşima'daki radyoaktif atık su okyanusa dökülecek

SONRAKİ HABER

Kocaelili veliler: Çocuklarla yüz yüze gelen herkes aşı olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa