03 Eylül 2021 11:26

Antalya'da alıkonulduğunu söyleyen ve yardım isteyen kadın pencereden atladı

Antalya'da rehin tutulduğunu söyleyen 19 yaşındaki Şirin N.E, 10 metre yükseklikteki camdan atladı. Kadın, sağlık ekipleri gelene kadar yardım istedi ve tekrar kaçırılmak istemediğini haykırdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'da kaçırıldığını ve rehin tutulduğunu haykıran Şirin N.E. (19), yaklaşık 10 metre yükseklikteki birinci kat penceresinden kendini boşluğa bıraktı. Önce park halinde bulunan otomobilin üzerine, sonrasında beton zemine düşerek yaralanan Şirin N.E.'nin atlama anı, cep telefonu kamerasına yansıdı. Şirin N.E., ambulansa alınacağı esnada ise kendisine yardımcı olan polis ve sağlık ekiplerine inanmadı ve kendisini kaçıracaklarını söyledi.

Olay, saat 17.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Güllük Caddesi üzerinde yer alan 8 katlı bir apartmanın 1’inci katındaki dairede yaşandı. Şirin N.E.’nin pencereye çıktığını ve bağırdığını görenler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Pencereden ayaklarını sarkıtan Şirin N.E., polis ve çevrede bulunan vatandaşların ikna çabalarına karşılık vermezken, dairede zorla tutulduğunu iddia ederek yaklaşık 10 metre yükseklikteki pencereden kendini boşluğa bıraktı. Şirin N.E., ilk olarak park halindeki otomobilin üzerine, daha sonra ise beton zemine düşerek yaralandı.

"BENİ KAÇIRIP REHİN ALDILAR"

Şirin N.E. yaralı şekilde yerde beklerken evde rehin tutulduğunu ve kaçırıldığını anlattı. Şirin N.E., sağlık ekiplerini beklerken, "Yardım edin kaçırıldım. Beni kaçırıp rehin aldılar, İran’dan geldiler. Bunlar örgüt. Beni satmaya çalıştılar. Hayatım boyunca böyle şeyler hep başıma geldi. Olayın bu kadar ciddi olduğunun farkına varamamıştım. Kamerayla görüntüleri alınıp aileleriyle tehdit ettiler. Ben bunları hak etmedim. Çocukluğumdan bu yana eziyet çekiyorum. Demek ki kadınlar bazı şeyleri düşünüyor ama susuyor. Her şeyi öğrendim. Kızlar korkuyor ve olay çok ciddi. Ölsem daha iyiydi. Ben onunla beraber olmak istemedim” gibi sözler etti.

POLİS VE SAĞLIK EKİPLERİNE İNANMADI

Sağlık ve polis ekipleri Şirin N.E.'yi sedyeye alırken, genç kız ambulansa bindirileceği esnada kendisini kaçıracaklarını iddia ederek bağırdı. Şirin N.E., polis ve sağlık ekiplerine inanmayarak bağırmaya başladı. Ekiplerin ambulansa bindirdiği Şirin N.E., tedavisi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

"REHİN ALDIĞINI İDDİA ETTİĞİ KİŞİLERİN PASAPORTUNU ATTI"

Genç kadının atladığını gören Yılmaz Aktaş da "Kendinin burada alıkonulduğunu söylüyordu. Yukarıdan, kendisini rehin alan şahısların pasaportunu attı. Çok ısrar ettik. Polisler geldi, onların polis olduğuna inanmadı. Korktuğundan atladı sanırım. Kendisine işkence yapıldığını söyledi. Önce arabanın üstüne düştü, sonrasında ise yere düştü" diye konuştu.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağustos ayında 10'dan fazla gazeteci saldırıya uğradı, 6 televizyona ceza kesildi

SONRAKİ HABER

Muğla’da eğitimciler ve veliler açıklama yaptı: Sürdürülebilir eğitim istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...