02 Eylül 2021 17:21

Aylin Nazlıaka ve CHP'lilere "Reisi size yedirtmeyiz" denilerek saldırı girişiminde bulunuldu

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki Kadın Kolları üyelerine Çanakkale'de saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganın ‘Reisi size yedirtmeyiz’ diye bağırdığı belirtildi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Çanakkale ziyaretinde, Nazlıaka ve beraberindeki kadın kolları üyelerine dün gece saldırı girişiminde bulunuldu. Konaklamak üzere bir otele gelen Nazlıaka ve parti heyetinin aracı, bir araç tarafından sıkıştırıldı. Araçtaki kişinin CHP’lilere hakarette bulunduğu öğrenildi. Aracın, kısa bir süre sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

"REİSİ SİZE YEDİRTMEYİZ' DİYE BAĞIRDI"

Aylin Nazlıaka yaşananları şöyle anlattı: "Dün gece iki sularında Çanakkale’ye geldik. Otobüsü otelin önüne park ettik. Ben içeri girip kayıt işlemlerini yaptığım esnada, otobüsümüze, kadın kolları il başkanımıza ve CHP personeline saldırı girişimi gerçekleşmiş. Hepimizin sağlığı iyi ancak bu olay esef vericidir. Çanakkale gibi kadın erkek herkesin gece geç saatte bile sokakta özgürce dolaşabildiği, son derece eşitlikçi, demokratik bir şehirde böyle bir şeyin yaşanmış olması üzücü. Bu girişimde bulunan kişi, ‘Reisi size yedirtmeyiz’ diyerek aracı arkadaşların üzerine doğru sürmüş. Bu kişinin nereden beslendiğini, nereden güç aldığını anlamak zor değil.

Ben, Emniyet Müdürü ve Vali ile de görüştüm. Soruşturma açılmış durumda. Sürecin takipçisi olacağız. Programımızı değiştirmeden aynen devam ettik, güvenlik tedbirlerini arttırarak devam ediyoruz. Zaten demirden korksak trene binmezdik. Bir an önce ülkede kutuplaşma ve gerginliğin sonlanması gerekiyor. Bunda da ülkeyi yönetenlere önemli bir görev düşüyor. Şiddeti tetikleyen değil şiddeti sönümlendiren şekilde açıklamalar yapmalarının bir sorumluluk olduğunu kendilerine bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Öte yandan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka olaydan sonra şikayetçi oldu ve aracın plakası da alınarak polise bildirildi.

AK PARTİLİ TURAN: SALDIRI DEĞİL MÜNAKAŞA

Sosyal medya hesabından saldırı girişimine dair paylaşım yapan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise olayın saldırı değil, "münakaşa" olduğunu savundu ve CHP'yi "çirkef siyaset" yapmakla suçladı. 

Turan'ın paylaşımı şöyle: "Şehrimizde saldırı olsa ilk biz ‘geçmiş olsun, yapacak bir şey var mı?​’ deriz. Saldırı dediği iki şoförün gece 2’de münakaşası! Otobüste @AylinNazliaka yok. Saldırı girişimi olsa CHP il bşk şikayet dilekçesi böyle mi olur?! Hasar dediği de çizik. Bıktık bu çirkef siyasetinizden!"

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre CHP'lilere yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma başlatıldı. Açıklamada, bazı basın yayın organlarında "CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'ya çirkin saldırı" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı savunulan açıklamada, "Sayın Aylin Nazlıaka’nın araçta olmadığı bir anda 2 Eylül günü saat 02.00 sıralarında otobüs şoförü ile bir sürücü arasında sözlü bir münakaşa olduğu iddia edilmekte olup, konu ile ilgili cumhuriyet savcısının talimatları çerçevesinde adli tahkikata başlanılmıştır" ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasete giren zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur

SONRAKİ HABER

FOX TV muhabiri, AKP Sözcüsü Çelik'in düzenlediği basın toplantısına alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa