25 Ağustos 2021 19:49

Bu kez de Dogecoin vurgunu! 1500 kişiyi 1 milyar lira dolandırdı

Kriptoparalar Thodex vurgununun ardından bu kez de Dogecoin dolandırıcılığıyla gündemde. Küçükçekmece'de Turgut V. isimli şahıs, 1500 kişiyi yüksek kâr vaadiyle 1 milyar lira dolandırdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'de Turgut V. isimli şahsın, "40 günde yüzde 100 kar" vaadiyle yaklaşık 1 milyar liralık dogecoin vurgunu yaptığı ortaya çıktı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kripto para dolandırıcılığına ilişkin yürütülen soruşturmada büyük vurgunun ayrıntıları ortaya çıktı. İddialara göre dosyanın bir numaralı şüphelisi Turgut V., “Dogecoin mining” adı altında bir sistem kurup katılımcılara 40 günde yüzde 100 kâr vaadinde bulundu. Dolandırılanların anlatımları, kurulan sistemin klasik ponzi sistemi olduğunu işaret etti.

1500 KİŞİYİ DOLANDIRDI

Turgut V.'nin vatandaşları ikna edebilmek için birebir görüşmeler yaptığı ve lüks mekanlarda toplantılar düzenlediği aktarıldı. Kriptoparayla ilgilenenlerin yoğun şekilde kullandığı Telegram'ı da kullanan Turgut V., vatandaşları ikna ederek ellerindeki Dogecoinleri kendi sistemine aktarmalarını sağladı.

İlk üç ay, vaat yerine getirildi ve katılıcılar sistemden düzenli olarak kâr paylarını alabildi. Ancak katılımcı sayısı arttıkça sistem işlemez hale geldi. Bu süreçte 1500 kişi sisteme ellerindeki Dogecoinleri yatırdı.

1 MİLYAR LİRAYLIK DOGE İLE KAYIPLARA KARIŞTI

Soruşturmaya göre, sistem 4. aya geldiğinde Turgut V. 350 milyon Doge coin toplamıştı. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan coinleri toplayan şüpheli 4. ayda sistemi erişime kapattı.

Katılımcıların Turgut V. ve beraberindeki kişilere ulaşma çabaları sonuçsuz kaldı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Dolandırıldıklarını anlayan katılımcıların avukatlarından Sinan Keskin, savcılığa şikayette bulundu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgut V. ve beraberindeki 11 kişi hakkında soruşturma başlattı. Dosyanın bir numaralı şüphelisi Turgut V. ve sevgilisi olduğu söylenen Gizem N. hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

"40 GÜNDE YÜZDE 100 KAZANACAĞIMIZ VAAT EDİLMİŞTİ"

TV100’e konuşan mağdurlardan Ecem Ashyrova, “4 milyon Dogecoin yatırdım. TL olarak 12 milyon TL zararım var şu an. 40 günlük bir paketle yüzde yüz kazanacağımız vadedilmişti ama elimizdeki avucumuzdaki gitti” dedi.

Bir başka mağdur da "Yüzde yüz verdiğini görünce daha fazla yatırdık. Ondan sonra sistem hata vermeye başladı yavaş yavaş" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'da akaryakıt krizi: "Hastalar tehlikeyle karşı karşıya"

SONRAKİ HABER

KESK Manisa: Gerçek toplu sözleşme sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...