18 Nisan 2011 11:59

Şimdi sırada ne var?

YGS’de ortaya çıkan şifrenin ardından, öğrenciler sınavın iptal edilmesi ve sorumluların cezalandırılmasına yönelik eylemlerini sürdürüyor.Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapılan yürüyüşe 500’ün üzerinde lise öğrencisi ve pek çok öğrenci velisi ve öğretmen katıldı. &Uum

Şimdi sırada ne var?
Paylaş

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapılan yürüyüşe 500’ün üzerinde lise öğrencisi ve pek çok öğrenci velisi ve öğretmen katıldı. Üzerlerinde ‘Öğrenci yürüyor hesap soruyor’, ‘KPSS, YGS şimdi sırada ne var?​’, ‘ÖSYM bizi ikna etsene’, ‘Şifresiz eğitim şart’ dövizleri taşındı. Yürüyüşe Eğitim Sen, Eğitim-İş, DİSK, KESK gibi sendikalar ve bazı siyasi partiler destek verdi. Öğrencilerin protesto amacıyla kalem ve ampul kırıp test kitaplarını yırtmalarıyla eylem sona erdi.

‘YANDAŞIN ŞİFRESİ AKP’NİN ELİNDE’

Antep’te okuyan liseli öğrenciler, 27 Mart’ta gerçekleştirilen YGS sınavındaki şifreli kopya skandalına ilişkin Kırkaya Parkı önünde bir araya gelerek, Prestij Sineması’na yürüdü. Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde, ‘Yandaş Geçiş Sınavı kaldırılsın’ pankartı açan öğrenciler, ‘Yandaşın şifresi AKP’nin elinde’ sloganları atıldı. Çevredeki yurttaşlar da öğrencilere alkış ve zılgıtlarla destek verdi. Açıklama yapan lise öğrencisi Ahmet Yılmaz, ülkede eğitim, öğretim adına yaşanılan süreçte AKP hükümetinin politikalarıyla iyice içinden çıkılmaz hale geldiğini belirterek, belirlenen eğitim politikasının öğretmenlerin görüşü alınmadan tamamen piyasa koşullarına göre belirlendiğini söyledi.

Yılmaz, ÖSYM’nin günlerdir öğrenciler tarafından protesto edilen şifrelemeyi kabul ettiğini hatırlatarak, “Daha önce ÖSYM yaptığı açıklamalarda şifreleme gibi bir durumun kesinlikle mümkün olmadığını ifade ederek olayı örtbas etmeye çalışmıştı. ÖSYM’nin açıklamaları karşısında sık sık tatmin olduklarını ifade eden iktidar çevreleri, bu açıklama karşısında nasıl tatmin olacakları büyük bir soru işareti olarak ortada duruyor” şeklinde konuştu.

‘AKP’NİN ŞİFRESİ YGS’DE ÇÖZÜLDÜ’

Mersin Merkez Yenişehir İlçesi Pozcu Mahallesi Dershaneler Sokağı’nda toplanan lise ve dershane öğrencileri, FEM Dershanesi’ne kadar yürüyüş yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve zaman zaman gerginliğin çıktığı yürüyüşte öğrenciler, sık sık ‘Ali Demir istifa’, ‘AKP’nin şifresi YGS’de çözüldü’ sloganlarını attı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Fırat Soyutkan, “ÖSYM başkanı bize skandal niteliğinde bir mektup gönderdi. YGS’de şifrelemenin yanlışlıkla ve acemilikle yapıldığı açıklaması bizleri tatmin etmiyor” dedi.

GENÇ SEN’DEN ZİNCİRLİ EYLEM

İstanbul’da Genç Sen üyesi bir grup, YGS’deki şifreli kopya iddiaları ve işsizliği protesto etmek amacıyla kendilerini Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde zincirledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar Kocaeli’de buluştu

SONRAKİ HABER

MAS-DAF işyerinde yaşananlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...