07 Ağustos 2021 13:33

İstanbul'da geri dönüşüm işçisi mültecilere operasyon

İstanbul Bahçelievler’de katı atık tesislerinde kayıt dışı çalışmak zorunda kalan mültecilere operasyon yapıldı. 196’sı mülteci 241 kişi gözaltına alınırken çok sayıda çek çeke de el konuldu.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Bahçelievler’de katı atık tesislerinde kayıt dışı çalışmak zorunda kalan mültecilere operasyon yapıldı. 196’sı mülteci 241 kişi gözaltına alınırken, işyerlerindeki kağıt ve katı atık toplamada kullanılan çok sayıda çek çeke de el konuldu.

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bahçelievler Belediyesi ekipleri, Bahçelievler’de atık kağıt toplayıcılığı yapan başta Afganistan uyruklu mülteciler olmak üzere Pakistan ve Bangladeşli mültecilere yönelik operasyon yaptı.

Baskın yapılan adreslerden biri de Yenibosna Merkez Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan katı atık toplama merkezi oldu. Baskınlar sonucu 196’sı mülteci 241 kişi gözaltına alındı. İşyerlerindeki kağıt ve katı atık toplamada kullanılan çok sayıda çek çeke de el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından mülteciler sınır dışı edilmek üzere Tuzla Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “Şehrimizde insan ve çevre sağlığına zarar veren hurda atık toplama alanlarının tekrar oluşmaması için, daha temiz bir çevre, gayret göstermeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Evrensel’e konuşan Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik ise “Atıklarımızı geri dönüştürdükleri için minnettar olmamız gereken atık işçilerine böyle davranılması bir anlamıyla ayrımcılık. Ortada bir sorun varsa bu tesisin sorunu. Tesisle çözülmesi gerekiyor. Ama tesis yerine göçmenlere dokunulması da politikalarının vahametini gösteriyor” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği çağrısıyla 113 kurum, orman yangınlarına dair taleplerini sıraladı

SONRAKİ HABER

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: Tanju Özcan görevden alınmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...