05 Ağustos 2021 12:56

Milas Belediye Koordinasyon Kurulu’ndan yerel yönetimin işini zorlaştırmayın çağrısı

Milas Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezinde Dr. Mehmet Tiryaki, yangın söndüren görevlilere yardım getiren sivillerin bölgeye giriş çıkışlarının yasaklanmasının sorun yarattığını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Milas Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezinde yetkili ve aynı zamanda Belediye meclis üyesi olan Dr. Mehmet Tiryaki, yangın söndürmede çalışan görevli ve gönüllülerin birçok ihtiyacının çevre illerden gelen yardımlarla karşılandığını belirterek, sivil giriş çıkışların yasaklanmasının sorun yarattığını ifade etti.

Tiryaki ayrıca Koordinasyon Merkezi’ne İzmir’den gelen AKP Gençlik Kollarından olduğunu söyleyen yeşil tişörtlü 50 kişilik bir grubun belediyeye danışmadan alana konuşlandığını ve tır giriş çıkışlarında yaşan sorun nedeniyle de ufak bir tartışma yaşandığını söyledi.

Evrensel’e konuşan Dr. Mehmet Tiryaki, Milas Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezi içinde olduğunu belirterek şunları söyledi; “Yangının başından beri sahadaki çalışan ekiplerin su, yiyecek, araç gereç ihtiyaçlarını düne kadar çevreden gelen yardımlarla karşıladık. Dün yangın santrale ulaştığında, santral tehlikeye girdi. Belediye başkanına haber vermeden, halkı da paniğe sürükleyecek şekilde, jandarma köyün içinde dolaşıp acilen boşaltıyoruz anonsu yaptı. Halk yollara döküldü trafik tıkandı, buradan Akyaka’ya 4 saatte ulaşmışlar. Bundan vazgeçtik bizim buradaki merkeze jandarma gelip buradaki arkadaşlara da boşaltma talimatı verdi. Arkadaşlar Ören’i de boşaltmak zorunda kaldı. Tekrardan toparlanmaya çalışıyoruz.”

“SİVİL GEÇİŞLERİNİN YASAKLANMASI GELEN YARDIMLARI DA ENGELLEDİ!”

Bu kez de sivil giriş çıkışların jandarma tarafından yasaklanmasının sorun yarattığını belirten Tiryaki “Sivil insanlara izin vermiyorlar, giriş çıkışları kapatanlar, yemek getiren gönüllü arkadaşlara da izin vermiyorlar. Zora düştük. Sahadan da susuz kaldık, aç kaldık feryatları geliyor çalışan ekiplerden. Sahada çalışan birçok gönüllü var. Bunların ihtiyaçlarını hep biz karşıladık bugüne kadar. Şu anda maalesef bu aksadı, elimizdeki imkanlarla su ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak sivil yardımların yolunun açılmasını istedi.

“AKP’Lİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN 50 GENÇ SAHAYI KONTROL ETMEYE ÇALIŞARAK İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR”

Ören’deki Yardım Koordinasyon Merkezi’nin konuşlandığı futbol sahasında Kızılay’ın da konuşlandığını hatırlatan Tiryaki “Bugün İzmir’den yeşil tişörtlü AKP Gençlik Kollarından geldiğini söyleyen 50’ye yakın genç getirdiler. Sahayı kontrol etmeye çalışıyorlar. Bizim de çalışmamızı zorlaştırıyorlar. Dün yardım getiren tırlar vardı. Giriş çıkışlar da zorlaştı. Ufak da bir tartışma yaşadık. Tırların girip çıkmasını engelleyecek şekilde konuşlandılar. Hiç bize bir şey demeden ‘biz şöyle konuşlanıyoruz’ diye de sormadan belediyenin varlığını hiçe sayan bir şekilde bizi bu alandan çıkarmaya çalışıyorlar gibi bir hissimiz var. Bugün ne olacak göreceğiz” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam