05 Ağustos 2021 12:05

Aşılamada yaşanan sorun nedeniyle sağlıkçılar şiddet görüyor

Aşılamada yaşanan sıkıntılar sağlıkçılara şiddet olarak dönüyor. Çiğli 5 nolu Güzeltepe ASM'den hemşire Meltem Akçelep, " Yaşadığımız hakarete mi yanalım, halkla karşı karşıya kaldığımıza mı?"

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Aşılamada yaşanan sıkıntılar sağlıkçılara şiddet olarak dönmeye devam ediyor. Çiğli 5 nolu Güzeltepe ASM'de aşı randevusunda yaşanan sistemsel sorun nedeniyle hemşire Meltem Akçelep, sözel şiddete maruz kaldığını söyledi.

"BAKANLIĞIN UYGULADIĞI POLİTİKALAR NEDENİYLE HALKLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Hastanın randevu tarihinden önce aşı olmak istediğini ancak sistemdeki kısıtlama dolayısıyla mümkün olmadığını kişiye anlattığını belirten Hemşire Akçelep, "Anlatmama rağmen kişi ısrar etti. 6 kişinin sırasını engellediğini söyledim, uyardım. Ancak ardından hakaret etmeye başladı. Yaşadığımız hakarete mi yanalım, halkla karşı karşıya kaldığımıza mı" diyerek tepki gösterdi. Akçelep, "Asıl sorun Bakanlık randevusuz olabilirsiniz diye duyurmuştu ancak stok sorunu var. Yanı Bakanlığın uyguladığı politikalar nedeniyle biz halkla karşı karşıya kalıyoruz" diye ekledi.

"ŞİDDETE ALIŞMAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Tabip Odası da "Aşılama da yaşanan sıkıntılar sağlıkçılara şiddet olarak dönmeye devam ediyor. Uyarılara rağmen devamında arkadaşlarımıza küfür ve hakaret  ederek sözel şiddet uygulanmış. Beyaz kod verilmiş. Karakola bildirilmiş. Karakoldan ifade alınması için ekip gelmesi bekleniyor. İlgili hekim arkadaş ve hemşire arkadaş ile İzmir Tabip odası başkanı ve avukatı görüştü. Desteğimiz iletildi" ifadelerine yer verildi. 'Şiddete alışmayacağız" diyerek açıklamayı sürdüren İzmir Tabip Odası, "Amasız, fakatsız şiddetle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"SALGINI YÖNETEMEMENİN SORUMLUSU SAGLIK EMEKÇİLERİ DEĞİLDİR"

Yaşanan şiddet olayıyla ilgili SES İzmir Şubesi de açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; Sağlık Bakanlığı’nın salgını yönetememesinin sorumlusu sağlık emekçileri değildir. Aşı tedariğinde ve lojistiğinde yaşanan sorunların/aksaklıkların sorumlusu sağlık emekçisi değildir. Sağlıkta şiddetin nedeni hastayı müşteri, sağlık emekçisini köle olarak gören sağlık politikalarıdır. Sağlıkta şiddetin nedeni usulsüz istekler, kışkırtılmış sağlık ihtiyacı ve cezasız bırakılmış sağlıkta şiddet vakalarıdır".

Sürecin takipçisi olacaklarını belirten SES,  "saldırganın en ağır cezayı alması için hukuki süreci titizlikle takip edeceğimizi bildiririz" dedi.

Reklam