05 Ağustos 2021 08:24

EMEP Muğla: AKP-MHP iktidarı, sermaye koruyuculuğunu afet anında tekrar göstermiştir

Emek Partisi Muğla İl Örgütü, yaklaşık bir haftadır Muğla’nın birçok noktasında devam eden yangınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Reklam

EMEP Muğla İl Başkanı Nuri Alikoç imzasıyla yayımlanan açıklamada, “AKP-MHP iktidarı sermaye koruyuculuğunu afet anında tekrar göstermiştir” diyerek bölge halkının yalnız bırakıldığının altını çizdi.

Alikoç, “Merkezi yönetim açısından baktığımızda ne bir kriz yönetimi olduğunu, yangının söndürülmesine dair bir çalışma yaptıklarını ne de yangından zarar gören yöre halkının yaralarını sarma yönünde bir adımı yoktur. Sadece bol bol vaatler açıklanmaktadır. Öyle ki yangının dördüncü gününde valilik, ilçe kaymakamları ve bürokratlardan oluşan bir kriz masası oluşturulmuş ancak yerel yönetimlerin dahiliyeti sonradan yapılmıştır” dedi.

“BÖLGE HALKI YALNIZ BIRAKILDI”

İktidarın kendi yönetim beceriksizliklerini tamamen yerel yönetimlere yıkma çabası içinde olduğunu belirten Alikoç, “Marmaris, Milas ve Bodrum Belediye başkanlarının, yangının daha ilk gününden itibaren havadan müdahale çağrılarına kulak tıkamıştır. İktidar bu tutumuyla yerel yönetimleri suçlayarak 'hem suçlu hem güçlü' pozisyonuna geçerek adeta yerel yönetimleri ve yöre halkını yangınla baş başa bırakmış durumdadır” diyerek iktidarın tutumunu ortaya koydu.     

Alikoç, “Yangın ancak termik santral ve RES’lere yaklaştığında müdahalenin olduğu tarafımızca gözlemlenmiş ve halk tarafından da dile getirilmiştir. Kısaca AKP-MHP iktidarı sermaye koruyuculuğunu bir afet anında dahi tekrar göstermiştir” diyerek açıklamada bölge halkının yalnız bırakıldığının altını çizdi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam