05 Ağustos 2021 07:06
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2021 13:28

Ümitcan Uygun, bu kez de Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltında

Aleyna Çakır'ın ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun, bu kez de 25 yaşındaki Esra Hankulu isimli kadının ölümüyle ilgili olarak gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da, 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alındı. Uygun'un, Hankulu'nun öldüğü ÖNCEKİ gece genç kadının evinde olduğu belirlendi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Uygun dahil gözaltındaki 3 kişinin gözaltı süresinin 1 gün uzatıldığı belirtildi. 

AYNI SUÇLAMAYLA GÖZALTINA ALINDI 

DHA'nın haberine göre; Ankara polisi, önceki gece Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde ihbar üzerine girdiği evde bir kadın cesediyle karşılaştı. İnceleme sonucunda ölen kişinin Esra Hankulu olduğu belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, tanık ifadelerinden Hankulu'nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi. Olaydan sonra gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Uygun ile birlikte Furkan G., Dilan C.de gözaltında. 

Sabah'ın haberine göre; hayatını kaybeden genç kadının vücudunda bıçak, silahlı ateşle yaralanma ya da darp izine rastlanmazken kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun'un gözaltına alındığı, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma dair açıklama yaptı. Hankulu'nun ölümünün 3 Ağustos'ta bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı, aynı gün olay yerinde adli inceleme ve araştırma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yine ölenin vücudu üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli ölü muayene işlemleri yapılması sonucunda şahsın kesin ölüm nedeninin tespiti için klasik otopsi işlemi yapılmak üzere ceset Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğüne sevk edilmiştir" denildi.

Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ümitcan Uygun’un, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Ağustos tarihli talimatı üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilerek, "Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04/08/2021 tarihinde şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.'nun (Ümitcan Uygun) gözaltı süresinin 1 gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır'ın geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, Ümitcan Uygun gözaltına alındı ama serbest bırakıldı. Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler de daha sonra sosyal medyada yer aldı. Ümitcan Uygun, bunun üzerine 10 Ocak'ta gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklandı. Uygun daha sonra avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manavgat'taki büyük yangın 9'uncu gününde: Durdurulamıyor, yayılıyor

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı: Yan yana oturulacak yerlerde aşısızlardan PCR testi istenebilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa