04 Ağustos 2021 18:05 Güncelleme: 05 Ağustos 2021 07:47

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki orman yangını sürüyor

Aydın'ın Karacasu ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangını sürüyor. Yangının tehdit ettiği Alemler Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, müdahalenin yetersiz olduğunu söylüyor.

GÜNCELLENDİ

Aydın | Fotoğraf: Mehmet Ali Cintosun / AA

Reklam

Aydın'ı Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi'nde dağlık bölgede iki gün önce çıkan yangın, büyüyerek sürüyor.

Evrensel'e konuşan bir mahalleli, alevlerin dağın zirvesine doğru ilerlediğini ve iyice yükseldiğini belirtti.

"TEK BİR HELİKOPTERLE KONTROL ETMEK OLANAKSIZ"

İlçeden bir yurttaş, "Civar bölge yoğun çam ormanları ile kaplı. Gün boyu tek bir helikopter havadan müdahale etti ancak tek helikopter ile yangını kontrol etmek olanaksız, çünkü alevler çok güçlü. Gece havadan müdahale yapılmadı ve karadan müdahale de oldukça zor olacağı için gece boyu yanmaya devam edecek" dedi.

Ayrıca mahallede anonslar yapıldığı, şu dolu tankerlerle hazırlıklı olunması çağrısı yapıldığı aktarıldı.

1 PİKAP, 1 ARAZÖZ VE 1 BAĞ EVİ YANDI

Görüştüğümüz bir belediye çalışanı ise "Yangının olduğu yere ulaşım çok zor. 1 pikap, 1 arazöz yandı. 2 kişi dumandan etkilendi, durumları iyi. Ayrıca 1 bağ evi yandı" bilgilerini verdi.

"MÜDAHALE YETERSİZ"

Farklı köylerde köylülerin ormanları için nöbet tuttuğu öğrenilirken bir yurttaş, "Yangın, ilçeyi, yaylaları ve yakın köyleri tehdit ediyor. Ancak gece müdahale edilemiyor. Sabah uyandığımızda acaba ne kadar yaklaştı diye bakıyoruz sadece. Bu ormanlar yanarsa ne yapacağız? Tüm gün tek helikopter müdahale etti ancak yetersiz" diye konuştu. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam