02 Ağustos 2021 07:03
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ağustos 2021 19:44

Üniversite öğrencisi Azra Haytaoğlu, cinsel saldırının ardından öldürülmüş

Antalya'da 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, cinsel saldırı sonucu öldürülmüş olarak bulundu. Katil Mustafa Murat Ayhan tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'da 5 gündür kendisinden haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cinsel saldırı sonrası katledildiği tespit edildi.

İnşaat Mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan'ın (48) işkence edilmiş cansız bedeni ormana gömdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan Ayhan tutuklandı.

Polis, Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cep telefonu sinyallerinden Ayhan'a ulaştı. Ancak Haytaoğlu'nun yakınları ve kadın örgütleri cep telefonu sinyallerine geç bakıldığı eleştirilerinde bulundu.

ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞ

Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra'nın cep telefonundan en son Mustafa Murat Ayhan'la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan'ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, "Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok" dedi. Polis bunun üzerine Ayhan'ı serbest bıraktı.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF

Ekipler daha sonra MOBESE ve çevre işyeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan'ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

TUTUKLANDI

Ayhan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Ayhan, "Canavarca hisle insan öldürmek suçundan" tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

TMMOB'DAN AÇIKLAMA

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Murat Ayhan ile ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) açıklama yaptı.

TMMOB açıklamasında, "Uğradığı cinsel saldırı sonrası vahşice katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu'nu koruyup kollayamamanın derin acısını yaşıyoruz. Bir şubemizin yönetim kurulu üyemiz olduğunu utançla öğrendiğimiz katil zanlısının en ağır biçimde cezalandırılması için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aykut Küçükkaya Cumhuriyet'e geri döndü

SONRAKİ HABER

Renkli bir günde Onur Yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...