29 Temmuz 2021 18:55

RTÜK'ten orman yangınlarıyla ilgili açıklama: Yaptırım uygularız

RTÜK, "Yayınlarda, orman yangınlarına dair resmi yetkililer dışındaki açıklamalara riayet edilmemesi" gerektiğini söyleyerek yaptırım tehdidinde bulundu.

RTÜK logosu

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarda, orman yangınlarına dair resmi yetkililer dışındaki açıklamalara ve kulaktan dolma bilgilere riayet edilmemesi gerektiğini söyledi, aksi durumlar için yaptırım uygulanacağını açıkladı.    

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bilhassa çocukların ekran başında olabileceği saatlerde korku ve endişe uyandırıcı görüntülerin servis edilmemesi son derece önemlidir. Yayınlarda, orman yangınlarına dair resmi yetkililer dışındaki açıklamalara ve kulaktan dolma bilgilere riayet edilmemesi, özellikle sosyal medya üzerinden korku ve panik oluşturabilecek asılsız haberlere yer verilmemesi sağlıklı bilgi akışı açısından kaçınılmazdır. Bu minvalde yayıncı kuruluşlarımızdan bu ve bunun gibi afet durumlarında özel itina beklediğimizin altını çizerek, aksi durumun çeşitli yaptırımları doğuracağını hatırlatırız." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, Yunanistanlı mevkidaşından geçmiş olsun telefonu

SONRAKİ HABER

Kütahya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...