28 Temmuz 2021 13:10

RTÜK’ten Tele1 ve Bloomberg HT’ye üst sınırdan para cezası verildi

RTÜK, Tele1 TV’ye Ahmet Saltık'ın, Erdoğan’ın sağlığı hakkında konuşması gerekçesiyle, Bloomberg HT’ye ise Fatih Altaylı’nın TFF’ye yönelik sözleri nedeniyle para cezası verdi.

Görseller: RTÜK logosu / Color Bar: Pixabay / Kolaj: Evrensel

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, Üst Kurul'un haftalık olağan toplantısı, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada seçilen yeni üyeler Mehmet Daniş, Orhan Karadaş ve Deniz Güçer'in katılımıyla gerçekleştirildi.

RTÜK'ün haftalık olağan toplantısında izleme dosyaları ele alındı.

Buna göre, Tele1 televizyonunda yayımlanan "5. Boyut" programına konuk olarak katılan Ahmet Saltık'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin, "çeşitli hastalıklarının bulunduğu ve TBMM Başkanı'nın kendisinden sağlık raporu istemesi gerektiği" yönündeki ifadeleri nedeniyle ‘yayıncılık ilkelerinin ihlal edilmesi’ gerekçesiyle televizyona üst sınırdan idari para cezası verildi.

BLOOMBERG HT TELEVİZYONUNA ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ

Üst Kurul toplantısında Türkiye Futbol Federasyonunun başvurusu üzerine Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan "Spor Saati" programı da ele alındı.

Yayında Fatih Altaylı ve Emin Çağlar arasında geçen Türkiye Futbol Federasyonuna yönelik kullanılan ifadelerin ‘kurum ve kişileri eleştirmenin ötesinde küçük düşürücü ve itibarsızlaştırıcı’ olduğu kanaatine varan Üst Kurul, yapılan oylama sonucunda Bloomberg HT televizyonu hakkında üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanması kararını aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Danıştaydan devleti aklama kararı: Kanıtlar yok sayıldı, sorumluluğun üstü örtüldü

SONRAKİ HABER

Osmaniye'de orman yangını çıktı, Karatepe Arslantaş Milli Parkı da tehlikede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...